Leendert Spaander ’zelf’ spreekt je toe en neemt je mee over De Dijk en door het Doolhof tijdens de audiotour ’Volendam Kunstenaarsdorp’

De audiotour langs de Volendamse kunst.

De audiotour langs de Volendamse kunst.© Foto Laag Holland

Hans Swierstra
Volendam

Leendert Spaander ’in hoogsteigen persoon’ neemt sinds woensdag kunstliefhebbers mee op een interactieve audiotour langs de kunstwerken in Volendam.

De wethouders Vincent Tuijp en Hans Schütt van de gemeente Edam-Volendam hebben deze artistieke rondgang ingewijd. Zij liepen met een groep waardevolle VVV-vrijwilligers, gidsen en andere ’toeristische betrokkenen’ van de gemeente de vernieuwde Izi.Travel audiotour ’Volendam Kunstenaarsdorp’. Naar aanleiding van de organisatie van de conferentie EuroArt en kunstmaand ’De Onthulling’ is de audiotour ’Volendam Kunstenaarsdorp’ na tien jaar helemaal vernieuwd.

Knus

’Leendert’ neemt de luisteraar aan de hand van diverse schilderijen uit zijn collectie mee door het kunstenaarsverleden van Volendam. Al wandelend over De Dijk en door de knusse straatjes van het Doolhof vertelt hij over de bijzondere plekken van het dorp. Gebruikers kunnen ook hun eigen kennis testen in de app, die gratis de downloaden is: Izi.Travel en dan kiezen voor de route ’Volendam Kunstenaarsdorp’.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen