Vitesse’22-verdediger Jasper Rutgers verwacht een simpele zege op Spartanen: ’Die ploeg geeft veel ruimte weg en daar weten wij wel raad mee’

Jasper Rutgers.

Jasper Rutgers.© Eigen foto

Jasper Rutgers.

Jasper Rutgers.© Eigen foto

1 / 2
Ron Weinbrecher
Castricum

De 28-jarige centrumverdediger Jasper Rutgers van Vitesse’22 is blij met de komst van trainer Arjan de Zeeuw. ,,Verdedigen gaat om details en daar heeft hij natuurlijk veel ervaring mee vanuit het topvoetbal. Via camerabeelden kan hij goed laten zien waar we kunnen verbeteren.”

Vanuit de defensie moet het dit seizoen gaan gebeuren. ,,Dat is de basis, we schenken veel aandacht aan de verdedigende structuur. Ik denk dat we sterker zijn dan vorig seizoen en we gaan dan ook nadrukkelijk voor promotie.” Hij is dus optimistisch over het duel tegen Spartanen en laat verder zijn licht schijnen over FC Castricum tegen Blauw-Wit uit Amsterdam en de verrichting van Uitgeest tegen Kolping Boys.

Totoformulier

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van Jasper Rutgers.

Vitesse’22-Spartanen: 1

,,Een eclatante 3-0 zege. Zo optimistisch ben ik wel. Spartanen speelt wisselvallig en het is een ploeg die veel ruimte achter de laatste linie weggeeft. Daar weten wij wel raad mee. En als we eenmaal op voorsprong komen, durf ik te zeggen dat we niets meer weggeven. Ik verwacht een prominente rol voor middenvelder Martijn Kuijs en aanvoerder Jort Kaandorp.”

FC Castricum-Blauw-Wit: 3

,,Onvoorspelbaar. Het is namelijk een gekke poule met wekelijks vreemde uitslagen. In de CAL-Cup hebben we nog gespeeld tegen Castricum en toen was ik niet zo onder de indruk. Qua veldspel viel het me niet mee en die ploeg maakte veel overtredingen. Ik denk niet Castricum bovenin gaat eindigen. Toch haalt het team wel een punt tegen Blauw-Wit. Het wordt 2-2.”

Uitgeest-Kolping Boys: 1

,,De resultaten van Uitgeest vallen tot nu toe tegen. Zeker als je naar de spelers in dat team kijkt. Verdediger Daan Hamaker en spits Jordy Duijn zijn bijvoorbeeld prima spelers voor de eerste klasse. Kolping Boys heeft de zaken verdedigend aardig op orde, maar Uitgeest nog niet. De spelers moeten de vorm nog vinden. Toch denk ik dat het een zwaarbevochten 1-0 overwinning wordt voor Uitgeest. Dat zou leuk voor dat team zijn.”

Kalu van der Steen van Limmen zag zijn club ruim winnen van Bergen en dat gebeurde. Ook de uitslag van Kennemers tegen Vitesse’22 heeft hij goed voorspeld. Hij ging de fout in bij de uitslag van het duel Hollandia T-Meervogels.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen