Prinsenstichting plaatst zes tiny houses in Purmerend

De huisjes worden op hun plek gezet.© Foto Prinsenstichting

Van onze verslaggever
Purmerend

De Prinsenstichting heeft deze week zes tiny houses laten plaatsen in het Kwadijkerpark in Purmerend.

De kleine huisjes zijn in verschillende uitvoeringen geplaatst. Dit betekent een uitbreiding van de woonmogelijkheden van de Prinsenstichting. ,,We kunnen hierdoor flexibel inspringen op meer verschillende hulpvragen van onze cliënten. Bij de Prinsenstichting zijn we steeds op zoek naar nieuwe manieren om de zelfstandigheid van onze cliënten te stimuleren. We zijn heel blij dat we met deze nieuwe woningen een grote stap kunnen zetten om dit te realiseren.’’

De tiny houses worden in de buurt van bestaande woningen geplaatst. Hierdoor zijn de begeleiders altijd dichtbij. De tiny houses komen beschikbaar voor cliënten met verschillende hulpvragen. Bijvoorbeeld als een cliënt observatie nodig heeft. Het woonteam van de ernaast gelegen woning verzorgt de observatie.

Ook zijn de woningen bedoeld voor het begeleiden van cliënten bij hun ontwikkeling naar meer op zichzelf wonen, terwijl begeleiding nog steeds nabij is. Zij verhuizen dan vanuit een van de woningen naar een tiny house.

De Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zaanstreek/Waterland en West-Friesland. Naast uiteenlopende vormen van wonen biedt de instelling onder meer aangepast werk, dagbesteding, weekend- en vakantieopvang, thuiszorg en aangepaste begeleiding.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.