Veilingcomité verdeelt ruim dertig 30 mille onder verenigingen en kerken in Hem, Venhuizen en Wijdenes

Piet Karsten kocht bij de afgelopen veiling op het terras van De Roode Leeuw in Venhuizen een grote bos bloemen met Staatslot van DA Graaf welke werd uitgereikt door voorzitter Arjan Boon.© Foto Hans Bregman

Cees Beemster
Venhuizen

Verenigingen, stichtingen en kerken in Hem, Venhuizen en Wijdenes krijgen allen een deel van de ruim 30.000 euro die de laatste Gemeenschapsveilingen in Venhuizen en Wijdenes hebben opgebracht.

Door alle beperkingen afgelopen jaar konden de Gemeenschapsveilingen in Venhuizen en Wijdenes dit jaar niet op de reguliere manier worden georganiseerd. Dit gebeurde nu online in plaats van live in een zaal vol kopers. De ruim 30.000 euro die door de inspanningen van het bestuur zo toch werd binnengehaald bestempelt voorzitter Arjan Boon daarom als een groot succes.

Tijdens de veiling dit jaar werden veel unieke kavels geveild. Onder andere een middag kleiduifschieten, een rondvlucht, sportkleding, een 'Eivendje Westfries', een goed verzorgd rondje varen, een wijnproeverij, rondleidingen bij veel interessante bedrijven en veel leuke samengestelde pakketten.

Nieuw meubilair

De clubs, stichtingen, verenigingen en kerken die hun inzet en medewerking hieraan gaven, krijgen nu een deel van de opbrengst. De PKN-kerk gebruikt de bijdrage om live stream te kunnen maken. Voetbalclub WSW besteedt het geld besteden aan nieuw meubilair langs het veld en op het terras. Zwembad ‘t Hemmerven wil het geld gebruiken om een AED aan te schaffen. Stichting Hemmeromloop zal de bijdrage gebruiken voor de kidsrun.

Reddingstation Wijdenes wil investeren in nieuwe overlevingspakken en tennisvereniging De Drieban zal de donatie gebruiken voor de aanschaf van scoreborden en bankjes. Daarnaast is ook geld ingezameld voor Rederijkerskamer De Klimop, Oranjevereniging Venhuizen, Badmintonvereniging Venhuizen, Oud West-Friese Dansgroep Wijdenes, Lucasparochie Venhuizen, Huttendorp Venhuizen, Sportvereniging SVH, SV De Valken, Muziekvereniging Venhuizen, Landelijke Rijvereniging OWF, ZVV Alpha Tours en fanfarekorps Ons Genoegen.

Komende veilingen

Het veilingcomite start binnenkort al weer met de vergaderingen voor de live veilingen in maart 2022. De wijkenlopers zullen in december weer langs de deuren gaan om originele koopjes van inwoners en bedrijven te registreren. De komende gemeenschapsveilingen vinden plaats op zaterdag 12 maart in De Wiekslag in Wijdenes en op zaterdag 19 maart in De Roode Leeuw in Venhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen