Politie pakt nog drie verdachten op in onderzoek naar ’beroving’ pakketbezorgster

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

De politie heeft in het onderzoek naar de ’beroving’ van een pakketbezorgster in Heerhugowaard drie nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat om drie mannen uit Langedijk, Opmeer en Alkmaar.

Op 7 september werd melding gemaakt van de beroving van een pakketbezorgster op de Toermalijn in Heerhugowaard. Hierbij bleken onder meer tientallen Quookers te zijn buitgemaakt. Deze keukenkranen, waar direct kokend water uit komt, hebben een winkelwaarde tussen de duizend en tweeduizend euro per stuk.

Twee weken na de melding werd de pakketbezorgster - een 24-jarige vrouw uit de gemeente Medemblik - zelf aangehouden. Gedurende het politieonderzoek ontstond het vermoeden dat zij zelf een rol heeft gespeeld bij de diefstal uit de bestelbus. Sinds haar aanhouding zit zij vast.

Deze week werden nog drie personen aangehouden. Een 58-jarige man uit Langedijk werd dinsdag opgepakt, een dag erna werden een 44-jarige man uit Opmeer en een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal in vereniging en zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche in Alkmaar zet het onderzoek voort.

In het kader van het lopende onderzoek worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.