José belt de ombudsredactie die haar helpt met nieuwe Netflix-instellingen. Zo kijken oude vrienden niet langer gratis mee

Urenlang netflixen op het account van een ander. Het kan. (Foto ter illustratie.)

Urenlang netflixen op het account van een ander. Het kan. (Foto ter illustratie.)© Pixabay

Nancy Ubert

Ex-vrienden van José de Waard kunnen nog steeds ’comakijken’ dankzij haar Netflix-account. „Ik heb mijn wachtwoord een keer met hen gedeeld. Wat nu?”

We hoeven geen experts in te schakelen om deze 84-jarige liefhebster van misdaadseries uit de brand te helpen. Ze krijgt meteen telefonisch instructies nadat ze heeft gezegd: „Noem me gewoon José en spreek me aan met jij. Anders voel ik me zo oud. Het is al erg genoeg dat ik hier zelf niet uitkom.”

Nou, daar gaan we dan José (en misschien andere lezers): Klik het icoon rechtsboven aan en glijd naar beneden naar ’account’. Klik aan. Hier vind je de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen. Ook andere gegevens trouwens, maar dat vindt José nu niet nodig.

Met een wijziging van je wachtwoord ben je er nog niet. Je moet alle televisies, computers en telefoons ontkoppelen. Dat kan via ’uitloggen op alle apparaten’. Wil je eerst weten wie er allemaal op jouw kosten meekijken voordat je mensen blokkeert? Ga dan naar via ’account’ naar ’Recente streaming-activiteit op het apparaat’ (vind je ook bij ’instellingen’). Kun je heel duidelijk zien met welke apparaten en op welke locaties onlangs is ingelogd op jouw account. Bij twijfel direct opschonen.

,,Ga je er een stukje van maken’’, wil José weten. Ja, want misschien helpen we zo ook andere lezers. ,,Snap ik, maar dan komen mijn dochter en kleinzoons er alsnog achter dat ik hierbij hulp nodig had. Ach, ik moet ze toch het nieuwe wachtwoord geven. Ze kijken met mij mee.’’

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.