Legen van grijze bak kost in Hollands Kroon straks 8 euro per keer, plus een vast bedrag van 270 euro

Sophie Biesboer
Anna Paulowna

Een meerpersoonshuishouden in Hollands Kroon betaalt straks een vast tarief van 270 euro aan afvalstoffenheffing, plus 8 euro per keer dat een restafvalcontainer (240 liter) wordt aangeboden om te legen. Dat is althans het voorstel van het college aan de gemeenteraad.

Vanaf 1 januari 2022 geldt in de gemeente Hollands Kroon een recycle-tarief op restafval. Er is een vast bedrag dat moet worden afgedragen, maar inwoners hebben zelf invloed heeft op het variabele deel van de afvalstoffenheffing. De tarieven hiervoor moeten nog worden vastgesteld door de gemeenteraad. Het onderwerp staat op 4 november 2021 op de vergaderagenda.

De voorgestelde tarieven op een rij. Waar het bij een meerpersoonshuishouden dus om een vast bedrag van 270 euro gaat, geldt voor een eenpersoonshuishouden een tarief van 195 euro. Het ledigen van een container van 140 liter kost per keer 4,67 euro, terwijl een container van 240 liter 8 euro kost. Het aanbieden van een zak in een ondergrondse container kost per keer 2 euro.

Wie het niet redt met één kliko, kan een extra exemplaar aanvragen. Hiervoor wordt eenmalig een bedrag van 75 euro in rekening gebracht. Daar komen de kosten van het legen van de grijze bak dan dus nog bij.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.