Coronatesten en vaccinaties in voormalig gemeentehuis aan Drs. F. Bijlweg, locatie Handelskade gaat dicht

Wie zich wel laten testen of vaccineren kan vanaf maandag terecht aan de Drs. F. Bijlweg. De locatie aan de Handelskade gaat dicht.

Wie zich wel laten testen of vaccineren kan vanaf maandag terecht aan de Drs. F. Bijlweg. De locatie aan de Handelskade gaat dicht.© Archieffoto George Stoekenbroek

Hans Brandsma
Den Helder

De coronatest- en de vaccinatielocaties in Den Helder worden vanaf komende maandag samengevoegd in het voormalige gemeentehuis aan Drs. F. Bijlweg. Met de samenvoeging stoppen de testactiviteiten in het voormalige bedrijfspand aan de Handelskade.

Tot de samenvoeging is besloten, omdat de drukte op beide locaties de laatste maanden is afgenomen. Bovendien is het pand aan de Handelskade geen ideale plek in de wintermaanden, zo laat GGD-woordvoerder Harry Katstra weten. Dat coronatesten voortaan worden afgenomen in het voormalige gemeentehuis betekent ook dat het een zogeheten ’walk-trough locatie’ wordt. Dit in tegenstelling tot het pand aan de Handelskade waar het principe van ’drive-trough’ werd toegepast. Als mensen afspraak maken voor een coronatest wordt de nieuwe locatie aangegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.