Linda vond de liefde van haar leven. Dacht ze | Over Liefde

© Foto Pixabay

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Linda voelt zich verraden door Leo.

Linda vond de liefde van haar leven. Dacht ze. Hij stelde haar diep teleur. „Het is zo oneerlijk. Ik zat nota bene in een burn-out en dan doet hij dit. Hij hoeft ook niet meer aan de deur te komen. Het is echt te laat.

Ik leerde Leo vorig jaar zomer kennen op een datingsite. Ik was net een jaar vrijgezel, hij vertelde me dat hij weduwnaar was en weer behoefte had aan genegenheid. Het klikte eigenlijk meteen. We kletsten in de app en hij stelde voor elkaar datzelfde weekend nog te ontmoeten. Het was zo leuk. We bleven maar praten en er waren ontzettend veel overeenkomsten. Vanaf dat moment zaten we elke dag te Whatsappen, compleet met hartjes en zonnetjes. We leken wel pubers. Ik was toen 62, maar liefde kent geen leeftijd. Al snel waren we elk weekend bij elkaar.

Leo droeg me op handen. Ik was zijn prinses. Hij deed alles voor me, maar was ook bezitterig en jaloers. Zo vond hij het niet leuk als ik in het weekend iets met vriendinnen wilde doen. ’De weekenden zijn van ons’, zei hij dan. Soms deed hij agressief. Nooit naar mij, maar wel naar anderen. Ik woon in een buurt met veel buitenlanders. Dat vond hij maar niks. Het liefst hield hij me binnen.

In de coronatijd merkte ik dat ik niet lekker in mijn vel zat. Gedoe op het werk, nooit de deur uit... Ik sliep slecht en het was alsof ik constant aan het watertrappelen was. Ik merkte dat ik opraakte. De huisarts constateerde een burn-out. Ik besloot Leo te laten weten dat ik even rust nodig had. Ik moest aan mezelf werken. Leo begreep er niks van en barstte in snikken uit. Ik was de liefde van zijn leven, zonder mij wilde hij niet verder. Ik legde hem uit dat het tijdelijk zou zijn en dat ik daarna graag met hem in relatietherapie zou gaan. Want ik wilde echt met hem door, maar zijn bezitterigheid benauwde me.

Ik had medelijden. Na drie weken zonder contact ging ik een weekendje met hem weg. Fietsen in de Betuwe. Hij liet speciaal een fietsdrager op de auto maken. Het was fijn, maar kort erna besloten we nog een midweek weg te gaan. Toen merkte ik dat ik er nog helemaal niet was. Ik voelde me opgejaagd en moe. Toen Leo uitviel tegen een andere fietser, was ik doodongelukkig. Opnieuw vroeg ik hem om tijd en een beetje rust. Hij vond het niet makkelijk, maar later stuurde hij me een kaart. ’Ik wacht op je’ stond erin. ’En ik ben er voor je.’ Toen er kort daarna wat rotdingen gebeurden, was hij er inderdaad. Als een vriend. En op mijn verjaardag stuurde hij me een prachtige bos bloemen.

Half september heb ik hem een bericht gestuurd. Ik schreef dat ik eraan toe was om samen verder te gaan. Hij stemde in met relatietherapie. We spraken af dat hij een paar dagen later bij me langs zou komen. Ik begrijp nog steeds niet waarom hij in alle tussenliggende dagen niets gezegd heeft, maar die maandag kwam de aap uit de mouw. ’Ik wil wel in therapie, maar ik ga eerst op vakantie.’ Ik was verbaasd. Leo had die hele coronaperiode niet willen reizen en zeker niet met het vliegtuig, maar nu ging hij naar het buitenland. Ik vroeg hem met wie. ’Met mijn vriendin’, zei hij. Leo had de genegenheid gemist. Tijdens mijn burn-out was hij weer op een datingsite gegaan en had een Filipijnse ontmoet.

Het was niet serieus, zei hij. Ik was zijn grote liefde, maar hij had het haar beloofd. Maandenlang had ik door de burn-out niks gevoeld. Nu kwam alles eruit. Ik was boos, machteloos… ik voelde me zo verraden. In de zeik genomen met al die loze woorden. Hoe kun je zoiets doen?

Leo is inmiddels terug van vakantie. Tot op heden heeft hij geen contact opgenomen en ik zal dat ook niet doen. Leo kon de hoofdprijs krijgen, blijkbaar neemt hij genoegen met een troostprijs. En natuurlijk, ’houden van’ is niet in één klap weg, maar hij heeft me zo gekwetst. Toch blijf ik in de liefde geloven. Ooit komt er iemand die 100 procent voor mij gaat.”

Wil jij (anoniem) jouw verhaal Over Liefde delen? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Meer Over Liefde lees je hier

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.