Het nieuwe tv-kijken uitgelegd; Helpdesk praat senioren bij over avondje ’buis’ naar eigen smaak

Mirjam van Twisk
Laren

Een televisieprogramma terugkijken op je tablet, een serie benchwatchen op Netflix, genieten van een film on demand. We doen het zonder ons te realiseren dat al deze nieuwe manieren van ’tv-kijken’ niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Daar gaat de PCHelpdeskBEL binnenkort iets aan doen.

Een themamiddag over alle nieuwe mogelijkheden die er zijn om een avondje tv-kijken helemaal naar eigen smaak in te vullen. Dat staat de mensen van de PCHelpdeskBel voor ogen bij de bijeenkomst die zij op maandag 29 november gaan houden in Laren. Geen ingewikkelde technische verhandelingen, maar een eenvoudige uitleg. Zo wordt uit de doeken gedaan wat het verschil is tussen analoge en digitale tv, welke mogelijkheden laptops en tablets bieden bij het bekijken van programma’s, series of films en wat ziggo kastjes of chromecast doen. Tevens wordt ingegaan op de vraag of het allemaal ook makkelijker kan voor mensen die moeite hebben met de bediening van al die apparaten.

De informatiemiddag, aanvang 14 uur, wordt gehouden in de theaterzaal van het Brinkhuis in Laren en is bedoeld voor 50plus-inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren. De presentatie is in handen van Bert Haas. Deelname kost 6 euro. Aanmelden via themabijeenkomst@pchelpdeskbel.nl

Meer nieuws uit Gooi