’A walk about music’ keert ’gewoon weer’ terug; hele zondagmiddag muziek op acht plekken in Edam

De Vermaning is ook weer een van de optreedlocaties. Hier speelt de band Birds that change colour in 2015.

De Vermaning is ook weer een van de optreedlocaties. Hier speelt de band Birds that change colour in 2015.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Hans Swierstra
Edam

Het heeft al eens aan een zijden draadje gehangen en vorig jaar gooide corona roet in het eten. Toch staat Edam op zondag 31 oktober ’gewoon weer’ in het teken van ’A walk About Music’.

Drie jaar geleden dreigde het einde van ’A walk about music’ door teruglopende bezoekersaantallen. In 2019 werd het muziekevenement echter toch gehouden, al vielen ook toen vooraf al de woorden ’de laatste keer’. Kennelijk hielp het bij de kaartverkoop, want ’AWAM’ was toen stijf uitverkocht. Na een jaar gedwongen absentie door corona is het op de laatste dag van oktober opnieuw zover.

Tim Dawn

Op acht locaties in de stad zijn vanaf 13.45 uur optredens te zien en te beluisteren. Dit gaat in vijf rondes van drie kwartier, zodat muziekliefhebbers al lopend door Edam hun favoriete rondje kunnen maken. Onder de deelnemende artiesten zijn Tim Dawn, Loes Fabienne, Paul Bond en Jacob D. Edwards.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Minstens zo belangrijk als de muzikanten zijn de locaties waar zij hun nummers ten gehore zullen brengen. Onder andere in de trouwzaal van het Stadhuis aan het Damplein, platenzaak Dwars aan de Voorhaven, het atelier van Gea Karhof aan de Bierkade en De Vermaning aan het Jan Nieuwenhuizenplein zullen podia staan. Na 18 uur verzorgt de band Zigtema de afterparty in café De Harmonie van Siem Kees Slegt, die samen met Peter Schaper en Frank van den Berg voor de organisatie tekent.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.awalkaboutmusic.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen