17-jarig meisje dat reist op railrunner en vader die haar probeert te bevrijden, aangehouden op station Den Helder

© Foto politie

Internetredactie
Den Helder

Een zeventienjarig meisje dat per trein reisde met ongeldig kaartje en vervolgens een valse naam en leeftijd opgaf, is dinsdagmiddag op het station Den Helder aangehouden door de politie. Ook haar vader (59), die haar probeerde te bevrijden en agenten belemmerde, is aangehouden. Bij zijn aanhouding gebruikte de politie pepperspray. Dat meldt de politie dinsdagavond.

Het meisje zat met een railrunner als vervoersbewijs in de trein, schrijft de politie in een bericht op Facebook. Een railrunner is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar en goedkoper dan kaartjes voor reizigers die ouder zijn.

Het meisje oogde ouder dan 11 jaar vonden NS-medewerkers. Maar na vragen van de medewerkers, hield ze echter vol dat ze 11 jaar was. Toen de medewerkers haar vroegen om zich te legitimeren, weigerde ze. Ze gaf uiteindelijk een valse naam en leeftijd op. Ondertussen had het meisje telefonisch contact met haar vader. Die adviseerde haar om te vluchten.

Dat ging echter niet meer lukken. Het meisje werd aangehouden door de inmiddels ter plaatse gekomen agenten. Toen de agenten haar in de politieauto wilden plaatsen, verscheen de vader ten tonele. Die probeerde zijn dochter te bevrijden en belemmerde de agenten bij hun werk. Om de vader onder controle te krijgen, werd pepperspray ingezet. Ook de vader werd vervolgens aangehouden.

’Zelfs met haar inmiddels tevoorschijn gekomen identiteitskaart bleef zij volhouden 11 te zijn’, besluit de politie het bericht. In het bericht wordt niet gemeld waar het incident precies plaatsvond.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.