Purmerender krijgt 150 uur werkstraf voor brandstichting bij spoorbrug in Koog aan de Zaan

Frits Verhagen
Koog aan de Zaan

De 36-jarige Vincent H. uit Purmerend moet als straf 150 uur werken, omdat hij 24 september vorig jaar brand heeft gesticht bij een spoorbrug in Koog aan de Zaan. De rechtbank in Alkmaar legde de Purmerender dinsdag ook vier maanden voorwaardelijke celstraf op.

De brand bij de spoorbrug woedde midden in de nacht. H. was samen met een maat van hem op stap. De twee kregen het koud en besloten een kampvuur te maken. Het duo ging op zoek naar hout en daarna ging de vlam erin. De brug over het spoor vatte echter ook vlam.

Lees ook: Spoorbrug Koog aan de Zaan voor 30 mille beschadigd na brandstichting: ’We hadden het koud en maakten een kampvuur’

De gevolgen waren ernstig. Er ontstond een gat van drie meter in de brug. De schade bedroeg ongeveer 30.000 euro.

Vincent H. werd later die nacht elders aangehouden na een inbraak. Hij was op zoek naar drugs. De Purmerender biechtte direct op dat er in Koog aan de Zaan een brug in brand stond. De brandweer werd gealarmeerd om de brand te blussen.

De Purmerender heeft ernstige psychische problemen. September vorig jaar was hij weggelopen uit een kliniek waar hij werd behandeld. De opgelegde straf is gelijk aan wat de officier van justitie tegen hem had geëist.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen