Geen titelprolongatie: Selena Piek verliest met Robin Tabeling finale Dutch Open badminton. ’We konden niet domineren’

Van onze verslaggever
Almere

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek zijn er niet in geslaagd hun titel in het gemengd dubbel op de Dutch Open te prolongeren.

Het Deense duo Mikkel Mikkelsen en Rikkie Søby was in drie games te sterk voor het Nederlandse koppel: 21-18, 13-21 en 21-15. Dat was een teleurstelling, want Tabeling en Piek waren als eerste geplaatst op het toernooi in Almere en staan bijna vijftig plaatsen hoger op de wereldranglijst. ,,We konden niet domineren, maakten te veel foutjes en waren dus gewoon helaas niet goed genoeg. Dat is altijd jammer, zeker voor eigen publiek”, reageerde Piek.

De finaleplaats van de Weespse met Tabeling was dus geen verrassing, ze stonden onlangs nog samen op de baan in Tokio. Verrassender was dat haar dubbelpartner op de Spelen Cheryl Seinen, met wie ze na dat toernooi brak, óók in de finale stond. Aan de zijde van Debora Jille verloor Seinen van het Zweedse koppel Magnusson/Nistad: 17-21, 21-14 en 21-12.

Jille en Seinen hadden zaterdag gestunt door het als tweede geplaatste Estse duo Marran/Rüütel uit te schakelen. Magnusson en Nistad voorkwamen door winst op Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar een Nederlandse finale.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen