Groots MCO-concert van Toonkunstkoor en Hilversumse Orkestvereniging op zaterdag 20 november

De poster met de aankondiging.

Jetty Claus
Hilversum

Na een lange coronastop zijn twee toonaangevende Hilversumse muziekverenigingen aan het repeteren voor een gezamenlijk concert op 20 november in het Muziekcentrum van de Omroep.

De Hilversumse Orkestvereniging (HOV) bestaat dit jaar 90 jaar. Toonkunstkoor Hilversum hoopt volgend jaar haar 140-jarig bestaan te vieren. De lange en moeilijke maanden waarin er door de corona niet gerepeteerd en gemusiceerd kon worden, betekenden een unicum in het bestaan van beide verenigingen. Daarom is het extra feestelijk dit concert gezamenlijk te kunnen geven.

De HOV, gedirigeerd door Paul van der Reijden begint deze avond met de ’Ouverture Coriolanus’ van Ludwig van Beethoven en ’Serenade voor blazers in Es’ van Richard Strauss.

Het Toonkunstkoor Hilversum zingt tussen deze twee instrumentale stukken het lied ’Hör mein bitten’ van Felix Mendelssohn onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Solist in dit stuk is de sopraan Arleen van Wijland; Henk van Zonneveld begeleidt het koor op orgel/piano.

Tijdens het tweede deel van de avond voeren de HOV en Toonkunstkoor Hilversum gezamenlijk het ’Gloria’ van Antonio Vivaldi uit onder directie van Nico Philipp Hovius. De solisten zijn dan de sopraan Arleen van Wijland en de alt Anne-Marieke Evers.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur. Toegangskaarten inclusief programmaboekje kosten 20 euro, jongeren tot 18 jaar 10 euro te bestellen via mcogebouw.nl. Ook is er een ’coronatoegangsbewijs’ nodig.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen