Vesdo, de ploeg van uitblinker Teun van Zaal, kan het iedere tegenstander moeilijk maken

Cas Broxterman
Schagerbrug

Is het ooit eerder gebeurd dat Vesdo in de vierde klasse meer dan zes punten uit de eerste drie duels haalde? Trainer Niels Kolb kan het zich niet voor de geest halen. ,,We zijn een ploeg die voor mijn gevoel net uit de vijfde klasse is komen rollen. Op dit moment doen we het gewoon heel erg goed.”

Kolb zegt er zo snel als hij kan achteraan dat je als Vesdo zijnde gerust ook een paar keer op je kop zult krijgen. Daar rekening mee gehouden, heeft de trainer verder voldoende reden om zelfvertrouwen te hebben. ,,We pakken punten, dus zitten we er lekker in. De manier waarop stemt ook heel tevreden. We laten goed voetbal zien. Iedere ploeg die bij ons komt, zal het nu eerst maar eens moeten laten zien.”

Na de zege op Dirkshorn en de nederlaag tegen Geel Zwart versloeg Vesdo Oosterend met 3-1. Vorig jaar eindigde deze ontmoeting nog in een 11-0 overwinning voor de eilanders. Er zit vooruitgang in bij Vesdo en dat begint op te vallen, nu de Schagerbruggers zich ineens in de subtop van de vierde klasse melden.

,,In de voorbereiding hebben we al kunnen zien wat er mogelijk is als je iedere wedstrijd honderd procent geeft. We verloren met 6-2 en 3-1 van clubs uit de derde klasse, wat volgens mij geen schande is. Vervolgens zijn we in de competitie blijven strijden. Wij kunnen onwijs goed voetballen, dat heb ik op trainingen vaak genoeg gezegd. Maar je weet gewoon: als je een keer geen honderd procent geeft, zit het er ook niet in.” Kolb pikt met Teun van Zaal graag één speler eruit die het niveau bij Vesdo flink heeft opgekrikt. ,,Een jongen van het dorp, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Schagen United. We zijn heel blij met hem.”

Vesdo - Oosterend: 3-1 (2-0).

Doelpunten Vesdo: M. van Zaal, Hulsebosch, Brood.

Doelpunt Oosterend: Helleman.

Duinrand S - Dirkshorn: 5-3 (2-1).

Doelpunten Dirkshorn: Klitsie, Verblauw, Fortuin.

Texel ’94 - Sint Boys: 2-1 (0-1).

Doelpunten Texel ’94: Griffioen en Arends.

Doelpunt Sint Boys: Ros.

De Koog - Schagen United: 0-7 (0-4).

Doelpunten Schagen United: Schouwvlieger (4), Wardenaar, Bakker, Haabo.

Succes - Geel Zwart afgelast door coronagevallen bij uitploeg.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen