ZAP handbal in mineur. Slechts twee punten waar er vier waren begroot

Bojoura Appelman stijlvol in actie voor ZAP.© Foto RedMouse

Cas Broxterman
Breezand

Vorige week was ZAP de ploeg die ’gelukkig’ een punt pakte. Deze week tegen De Tukkers waren de rollen omgedraaid, 25-25.

,,Niet te geloven, hè? Hoe vaak zie je dat nou in het handbal, dat een ploeg twee weken op rij gelijkspeelt?” Trainer Stefan Baars had gehoopt vier punten over te houden aan de ontmoetingen met Foreholte en De Tukkers. Het werden er twee.

,,Vorige week waren wij blij met een punt, nu waren zij blij met een punt”, vat Baars de resultaten van ZAP in de eerste divisie samen. De oefenmeester vindt het met name teleurstellend dat zijn ploeg aan het treffen met De Tukkers maar één punt overhield. ,,Omdat we supergoed begonnen. Het momentum was voor ons. In de tweede helft zag je het inkakken en is het zonde dat we de doelpunten zo makkelijk weggeven, zeker doordat het door onnodige fouten komt.”

ZAP kreeg met nog twee minuten en tien seconden te gaan bijvoorbeeld een tijdstraf van twee minuten. Het is een voorbeeld waarmee Baars probeert aan te geven dat het anders had moeten lopen. ,,Zo onnodig.” Voor hem als trainer is het stof tot nadenken. Want hoewel ZAP bij vlagen juist laat zien behoorlijk te kunnen handballen, zit die term ’bij vlagen’ hem dwars. ,,Tuurlijk kunnen er momentjes van onachtzaamheid of zwakte in sluipen. In de status waarin wij momenteel verkeren, is het normaal dat de resultaten golven. Voor mij is dat een interessant proces: hoe zorg ik ervoor dat we na een goede periode niet ineens weer inzakken? We hebben een groep die buiten het veld geweldig met elkaar omgaat. Binnen de lijnen gaat er nog weleens wat mis. Het is uitdagend, maar als het gebeurt, ook frustrerend.”

ZAP heeft door een vrij weekend twee weken om de zonden te overdenken. Op 30 oktober staat een ontmoeting met Veneco/Velo op het programma voor de vereniging uit Breezand.

handbal vrouwen eerste divisie

ZAPTukkers 25-25

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen