’Het is belangrijk dat je minder goede wedstrijden ook weet te winnen’; OFC in slotfase nipt langs Blauw Geel

Abdel Malek el Hasnaoui kroonde zichzelf tot matchwinnaar voor OFC in Veghel.

Abdel Malek el Hasnaoui kroonde zichzelf tot matchwinnaar voor OFC in Veghel.© Archieffoto

Henny Beijer
Veghel

OFC kreeg bij Blauw Geel ’38 niets cadeau. Dankzij een gezonde dosis strijdlust trok de koploper uiteindelijk een zege over de streep.

Het ging moeizaam in Veghel. OFC reisde zondag als koploper af richting Brabant, maar kennelijk stellen tegenstanders zich daar steeds nadrukkelijker op in, concludeerde trainer Pieter Mulders. Hij trof immers ook nu een gemotiveerde tegenstander tegenover zich die niet van plan was veel weg te geven. Dat vroeg van de mannen uit Oostzaan strijdlust en karakter. „En dat hebben ze wat mij betreft ook laten zien. We kwamen tot twee keer toe achter. Dat wisten we om te buigen.”

Mulders liet zijn ploeg aftrappen in een 3-5-2 formatie, waarbij na balverlies de achterste linie met twee extra mensen moest worden versterkt. Helemaal scherp waren de gasten vanaf de aftrap aanvankelijk echter niet. Binnen twintig minuten lag de bal achter keeper Mike Grim. Direct ging er een tandje bij, wat acht minuten later al resulteerde in de gelijkmaker. Met die 1-1 tussenstand gingen de ploegen ook rusten.

Een kleine acht minuten na de hervatting keken de bezoekers opnieuw tegen een achterstand aan. Dat was voor Mulders het signaal om de organisatie aan te passen naar 4-3-3. „Ik had het gevoel dat we met drie man achterin te kwetsbaar werden.”

Toen OFC in de 67e minuut opnieuw op gelijke hoogte kwam, zette Mulders alles op de winnende kaart: „Ik heb een driedubbele wissel toegepast. Dat doe je niet voor niets natuurlijk.” De ingreep had succes: een klein kwartier voor tijd tekende Abdel Malek el Hasnaoui met een fraai afstandsschot voor de winnende goal. „Deze overwinning was vooral een teamprestatie”, stelde Mulders gedecideerd. „En het is belangrijk dat je ook minder goede wedstrijden weet te winnen.”

Dat de ’flow’ - 22 punten uit 9 wedstrijden - wordt onderbroken door een vrij weekeinde deert de oefenmeester niet. „Dat vind ik onzin. Die rust is voor ons gewoon even goed.”

OFC: Grim, Baly, Van den Heuvel, Burger (Ten Hoope), D. Prijor (Biberoglu), M. Veerman, G. Prijor, Van der Linde (E. Veerman), Butter (Donald), Springer (Chih), El Hasnaoui.

voetbal derde divisie

Blauw Geel ’38OFC 2-3

19. Van der Zanden 1-0, 27. Springer 1-1, 53. Wouters 2-1, 67. Springer 2-2, 79. el Hasnaoui 2-3

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen