Sponsordiner Leergeld West-Friesland groter dan ooit

Kunstenares Bonnie Séverien stelt een werk beschikbaar voor de veiling tijdens het sponsordiner.© jjfoto/JanJong

Eric Molenaar
Hoorn

Vorig jaar ging het sponsordiner voor stichting Leergeld West-Friesland niet door, maar dit jaar, op 6 november, is de opzet groter dan ooit. Met plek voor honderd personen en medewerking van het Dijklander Ziekenhuis en leerlingen van het Horizon College. Ook de veiling tussen de gangen door biedt bijzondere kavels.

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen in de schoolleeftijd die opgroeien in een gezin met beperkte middelen. Naar schatting betreft dit zo’n 3000 tot 4000 kinderen in West-Friesland, die voor hulp in aanmerking komen bij schoolkosten, sport, cultuur of hobby, bijvoorbeeld vergoeding voor zwemlessen, schoolreizen of een fiets. Dit alles onder het motto ’Nu meedoen is later meetellen’.

In 2020 heeft de stichting 746 kinderen kunnen steunen. Vanwege corona, waardoor bijvoorbeeld schoolreisjes werden geannuleerd, was dat iets minder dan een jaar eerder (971). Gemiddeld werd per kind 191 euro betaald (in 2019 was dat 219 euro).

Stichting Leergeld krijgt subsidie van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik en Stede Broec, plus de opbrengsten van acties van bijvoorbeeld Rotary en scholen. Dankzij de inzet van vrijwilligers en een lage overhead komt van elke euro 90 cent tegen goede aan de kinderen.

Het sponsordiner is een van de manieren waarop de stichting Leergeld West-Friesland zelf fondsen werft.

Dit najaar vindt dat diner plaats in het feestelijk aangeklede personeelsrestaurant van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Dat lijkt geen voor de hand liggende locatie voor een diner, maar volgens programmamanager Ilse de Vries van het Dijklander organiseert het ziekenhuis regelmatig feestelijke diners. De entree is zo ingericht dat de gasten niet door het ziekenhuis komen.

De eigen chef-kok Richard Hoogland zal samen met Patrick Nugter uit Wervershoof het diner verzorgen.

Studenten van de horeca-opleiding van het Horizon College werken mee in de bediening en de keuken, maar ook op de parkeerplaats naast het Horizon College, waar de dinergasten gratis mogen parkeren.

Het diner kost 125 euro per couvert, inclusief bijpassend wijnarrangement. De muziek wordt verzorgd door Lianda Bakker en tussen de gangen door worden in twee sessies items geveild. Gerard Berkhout is spreekstalmeester, Arjan Poland veilingmeester. Onder de kavels voor de veling zijn een wedstrijdshirt van AZ-speler Dani de Wit, bloembollenpakketten en een schilderij van Bonnie Séverien. Zij ontving vijf maal een nominatie voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Haar schilderijen werden onder andere tentoongesteld in het Koninklijk Paleis Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag.

Inschrijven voor het sponsordiner kan via communicatie@

leergeldwestfriesland.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen