RCH verliest maar trainer Mehmet Simsek wil niet spreken van matige beginperiode: ’Goede start’

Simon Luybé
Amsterdam

Een gehandicapt RCH kwam tegen het sterke ZSGOWMS voor maar keerde zonder punten huiswaarts: 2-1.

Een week eerder ging RCH met 0-2 onderuit bij Sporting Martinus. Alleen het eerste duel tegen Purmerend ging gewonnen. Toch wil trainer Mehmet Simsek niet spreken van een matige beginperiode.

,,Ik wil eerder spreken van een goede start. Van Ilpendam hebben we verdiend gewonnen en een week later stonden we 3-4 voor bij Purmerend. Dat duel werd twaalf minuten voor tijd gestaakt vanwege een blessure van een speler. De ambulance moest komen en de tegenstander wilde niet verder voetballen. De betreffende speler ging gewoon met zijn eigen auto naar huis. Er was niets aan de hand. Nu moeten we 14 november voor een kwartier spelen terug. Dat wordt knokken maar ik neem aan dat we de 3-4 voorsprong vasthouden.”

En vorige week tegen Martinus waren we de bovenliggende partij. In blessuretijd verloren we geflatteerd met 0-2. Vandaag was ik zwaar verrast hoe goed tegenstand we boden”, zei Simsek, die tegen ZSGOWMS vijf basisspelers miste.

RCH kwam uit een vrije trap van Marco Trox en een afmakende Rachid Harrou op 0-1. Het werd gelijk na een penalty veroorzaakt door Saïd Sakhsoukh, die een fout van drie medespelers moest corrigeren. Harrou en Tygo van der Wel kregen kansen maar de Amsterdammers beslisten het duel: 2-1.

Debuut

Bij RCH maakte keeper Kursat zijn debuut. ,,Die maakte zijn opwachting vanuit O23 waar veel talent zit en waarvan ik meer jongens laat ruiken aan het grote werk. Dat biedt perspectief aan de toekomst. De vervangers vandaag kregen het moeilijk op het eind. Dat is logisch als je gelijk negentig minuten moet spelen. Ik heb echt niets te klagen.

De volgende wedstrijd is tegen Spaarnwoude. Dan moeten we wel weer de punten pakken”, kijkt Simsek met vertrouwen vooruit.

Overige uitslagen:

Alliance’22 – Ilpendam 2-0.

Zwanenburg – Swift: 0-3.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen