Hans Huibers neemt afscheid van bedrijvengroep, maar wil ook als voorzitter CDA ambassadeur van West-Friesland blijven

Hans Huibers (met wit jasje) reed in juli langs de gemeentehuizen.

Hans Huibers (met wit jasje) reed in juli langs de gemeentehuizen.© Foto Fadalco's Flitsende Pen

Eric Molenaar
Nibbixwoud

De unanieme voordracht van Hans Huibers als nieuwe landelijke voorzitter van het CDA betekent dat hij na vijf jaar zal terugtreden als voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep en ook andere functies die daaruit voortvloeiden zal neerleggen.

In een mail aan alle leden en betrokkenen meldt Huibers zaterdagochtend dat hij vanuit zijn woonplaats Nibbixwoud, waar hij al bijna dertig jaar woont en ’gewoon lekker zal blijven wonen’ de regionale ontwikkelingen op de voet zal blijven volgen. ’Waar mogelijk’ zal hij een ambassadeur voor West-Friesland blijven, zegt hij. ,,Ik hou van deze regio en zal dat overal uitdragen.’’

Huibers heeft zich de afgelopen jaren laten kennen als een onvermoeibaar pleitbezorger voor West-Friesland en aanjager van regionale samenwerking van ondernemers en overheden. In juli reed hij nog in een felgekleurd busje langs de zeven gemeentehuizen met een toekomstvisie van de bedrijvengroep (waarbij zo’n duizend bedrijven uit de regio zijn aangesloten) op het gebied van toerisme, bereikbaarheid en woningbouw. ’Als inspiratie en ondersteuning’ voor de lokale partijen, die bezig zijn met hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Ook maakte hij zich namens de WBG sterk voor de huisvesting van arbeidsmigranten met het plan van park ’Groenwijk’, met 450 appartementen voor 1500 tot 2000 buitenlandse arbeidskrachten.

Drie jaar geleden was Huibers de frontman van een delegatie van de Westfriese Bedrijvengroep die naar Amsterdam ging om bij de officiële opening van de Noord-Zuidlijn aandacht te vragen voor Hoorn als nieuwe eindhalte. Daar werd de button ’Amsterdam first, Westfriesland second’ geïntroduceerd. Op het logo dat op het busje stond waar hij mee langs de gemeentehuizen reed was dit omgedraaid...

(Tekst gaat door onder de foto)

Op het logo dat op het busje stond is West-Friesland nu ’first’.

Op het logo dat op het busje stond is West-Friesland nu ’first’.© Fadalco's Flitsende Pen

Hoewel de formele benoeming op 11 december nog moet plaatsvinden, gaat Huibers er vanuit dat zijn voordracht zonder tegenkandidaat zal worden verzilverd. Omdat het een voltijds functie is, zal hij ook de leiding van het Hoornse, internationaal opererende bedrijf NMK Esbaco neerleggen.

Huibers is altijd politiek actief gebleven, zij het achter de schermen. Hij noemt zijn voordracht een ’enorme eer, maar ook van een ’enorme opgave’. „Het zal u niet zijn ontgaan dat het de laatste tijd een beetje roerig is geweest in mijn partij.”

„De afgelopen vijf jaar heb ik met veel passie en energie mogen werken aan een moderne en vernieuwde vereniging en samen met het bureau en alle betrokkenen hebben we invulling gegeven aan ’West-Friesland op de kaart’ op tal van onderwerpen en beleidsterreinen.”

Hans Huibers blijft tot 11 december voorzitter en heeft er alle vertrouwen in dat het zal lukken een opvolger te vinden. ,,Niemand is onvervangbaar. Een spits kan nooit scoren als het achter hem niet wordt dichtgehouden. De vereniging staat er nu anders voor. De trein is al aan het rijden. Vijf jaar geleden stond hij stil.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen