Politie Calabrië verricht arrestaties na vondst lekkernij maffia

ANP Producties | Bron: ANP

De Italiaanse politie heeft tijdens een actie tegen drugscriminaliteit in het zuidelijke Calabrië drie mensen gearresteerd na te zijn gestuit op voedsel dat de misdadigersbende 'Ndrangheta verrukkelijk vindt.

De politie trof bij een huiszoeking een grote partij diepgevroren slaapmuizenvlees, aan. De agenten wisten meteen dat ze op connecties van de 'Ndrangheta waren gestuit want in de bende wordt deze beschermde diersoort niet enkel als lekkernij gezien, maar ook bij verzoeningsbijeenkomsten tussen verscheidene families van de clan als feestmaal opgediend.

De politie vond ook levende exemplaren van de muis die zijn naam dankt aan de winterslaap die het dier houdt. Op de beschermde soort muis komen talrijke stropers af in de heuvels en bergen van Calabrië. Ze kunnen worden verkocht aan de maffiosi of aan de exquise restaurants waar leden van de "Ndrangheta tot de klanten behoren. Italiaanse media vermelden niet of er ook drugs zijn gevonden.

De 'Ndrangheta is de maffia van Calabrië in het uiterste zuiden van het Italiaanse vasteland. De bende heeft de maffia uit Sicilië al geruime tijd overschaduwd en is wereldwijd actief.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.