Bouw van 27 appartementen op de plek van de Overbrugging in Noord-Scharwoude is gestart. ’Woningen sluiten goed aan bij de wensen van woningzoekenden’

Aanzicht van de hoofdentree.

Aanzicht van de hoofdentree.© Illustratie Woonstichting Langedijk

Roel van Leeuwen
Noord-Scharwoude

Op de plek van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude is gestart met de bouw van 27 appartementen. Deze woningen worden door Van Wijnen Heerhugowaard gebouwd in opdracht van Woonstichting Langedijk.

Het gaat om levensloopbestendige appartementen aan de Dr. Wilminstraat op de plek van het voormalige buurthuis. De duurzame driekamerappartementen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 63 vierkante meter.

Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen en de woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Volgens Richard Hoedjes, coördinator vastgoed bij Woonstichting Langedijk, sluiten de woningen goed aan bij de woonwensen van woningzoekenden.

Inmiddels hebben dertien huurders die in Noord- en Zuid-Scharwoude een eengezinswoning achterlaten een appartement toegewezen gekregen. Met overige woningen wordt via SVNK geadverteerd. De verwachting is dat de woningen in de zomer van 2022 worden opgeleverd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen