Zeemacht verliest twee punten waar winst tegen Lusitanos voor het grijpen ligt

Discussie op slag van rust toen de toeter leidend was ondanks oppositie van Awlad, Waard en Damsma

Discussie op slag van rust toen de toeter leidend was ondanks oppositie van Awlad, Waard en Damsma© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Den Helder

De vierde wedstrijd van Zeemacht duurde twintig seconden te lang om de derde zege binnen te halen.

De Helderse ploeg wordt zo langzamerhand een Polderse enclave. Op voorspraak van Melvin Damsma, uit sportief oogpunt al een halve Nieuwedieper in de zaal, werd ook Billy Ray Zwart bij de selectie van de eerstedivisionist gehaald. Gisteravond vulde Helder van der Eng de personele leemte die Adri Petronia achterliet en SanjithThayan was erbij gehaald voor het geval doelman Martijn Lont zou afhaken. De Wieringer was op zijn beurt al doorgeschoven naar de basis omdat eerste keeper Brian Duineveld geblesseerd was.

De ruimte in personele keuzes weerhield Ivar Waard er niet van voornamelijk terug te vallen op de vaste waardes. De coach vulde de vacante startplaats van Petronia in met Mitchel Leeuwenstein die meteen de meest opvallende speler van de beginfase werd. Eerst zorgde hij er, onbewust, op de doellijn voor dat een pegel van Ivar Waard geen doel trof. Vervolgens kwam hij een fractie te kort om te scoren maar herstelde dat niet veel later door bij de tweede paal te staan waar Jordy Bos hem ook verwachtte voor 1-0.

Lusitanos kwam toen nog niet verder dan een poging op de lat. En mocht op slag van rust blij zijn dat de zoemer eerder ging dan de kopbal van Jordy Bos doel trof. En dat sigaal, liet het spelregelboekje van KNVB official Marius Privee nog eens duidelijk zien, is meer leidend dan een fluitje van de arbitrage dat, betoogde Zeemacht, nu inderdaad nog niet had geklonken.

De magere voorsprong van de thuisclub in de eerste minuut van de tweede helft tot drie keer toe betwist. Alleen de eerste poging leverde daadwerkelijk iets op (1-1) maar werd op slag van zijn waarde ontdaan toen Ingmar Waard op hem karakteristieke wijze uithaalde voor een nieuwe Helderse voorsprong.

Op slag ook was het slaapwandelende Zeemacht weer bij de les. Melvin Damsma kwam net te kort om de score op te voeren en Bos was dit keer, en ook onbewust, als een reddingsboei op de lijn voor Lusitanos toen Damsma de bal met hoge verwachtingen verstuurde.

Het bleef in hoog tempo heen en weer gaan. Coach Waard durfde het zelfs aan zijn supertrio Bos, Damsma en broer Ingmar in elkaars gezelschap rust te gunnen. Het derde succesnummer leek aanstaande. Helemaal toen Waard scoorde maar een overtreding had gemaakt. En werd het ineens vanaf tien meter gelijk.

zaalvoetbal

eerste divisie

ZeemachtLusitanos 2-2

Scores Zeemacht: Leeuwenstein en Waard.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen