Kunstwerken uit expositie ’Ode aan de Hollandse Groenten’ onder de hamer tijdens benefietveiling Museum BroekerVeiling

Een van de kunstwerken.

Een van de kunstwerken.© Foto aangeleverd

Roel van Leeuwen
Broek op Langedijk

Een selectie van kunstwerken uit de tijdelijke expositie ’Ode aan de Hollandse Groenten’ wordt donderdag 28 oktober geveild tijdens een benefietveiling in het Museum BroekerVeiling.

In samenwerking met verschillende ateliers (Centrum 31, Skager AC, Atelier Feniks, Artiance en Atelier 6) uit de regio presenteerde het museum deze zomer de tijdelijke expositie. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars met afstand tot de arbeidsmarkt en hobbykunstenaars.

Een deel van de kunstwerken kon tijdens de expositie worden gekocht. Daarnaast is er nu een selectie beschikbaar voor de benefietveiling. Deze kunstwerken worden tijdens een veiling in het afmijnlokaal - waar vroeger de producten van de tuinders uit het Rijk der Duizend Eilanden werden verkocht - per opbod geveild. De opbrengst gaat naar de ateliers die de kunstwerken hebben aangeleverd.

Voorafgaand aan de veiling worden deelnemers ontvangen met een diner van chefkok Alain Alders, die sinds deze zomer verbonden is aan het museum. Er is nog plaats in de veilingbanken. Deelname aan de veiling (inclusief diner) is 49 euro per persoon.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen