Jeugdige verdachten steekpartij kermis Hoogkarspel langer vast. Schorsingsverzoek afgewezen

Het kermisterrein in Hoogkarspel.

Het kermisterrein in Hoogkarspel.© archieffoto

Tanja Koopen
Hoogkarspel

De twee jongens die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een steekpartij op de kermis in Hoogkarspel, blijven langer vastzitten.

Eind september raakte een 15-jarige jongen uit Hoogkarspel gewond toen hij, nadat hij de kermis had verlaten, van zijn fiets werd getrapt en in zijn hoofd werd gestoken. Een 18-jarige Venhuizer werd hier enkele dagen later voor aangehouden. Weer iets later werd ook een 17-jarige Alkmaarder opgepakt op verdenking bij de steekpartij te zijn betrokken.

De twee verdachten zijn woensdag voorgeleid voor de raadkamer van de rechtbank Noord-Holland. Die heeft beslist dat de Venhuizer nog zeker dertig dagen in voorarrest blijft in afwachting van zijn strafzaak. Een schorsingsverzoek is afgewezen.

De Alkmaarder blijft de komende drie maanden in voorarrest.

(Tekst gaat door onder de foto)

De kermis in Hoogkarspel wordt afgebroken.

De kermis in Hoogkarspel wordt afgebroken.© archieffoto

De kermis in Hoogkarspel beleefde een behoorlijk onrustig verloop met verschillende geweldsincidenten waarbij de politie hard moest optreden. Nadat eerder de jongen was gestoken zochten twee groepen jongeren de avond erop ruzie met elkaar. Bij het tussenbeide komen door de politie werden politieagenten geslagen.

Lees ook: Kermis Hoogkarspel 2021: Ene nacht jongen gestoken, volgende nacht ruzie tussen jeugdgroepen, jongen slaat twee agenten

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen