Formule 1 in Zandvoort volgend jaar in september, kaartverkoop start 1 november

© Archieffoto

ANP
Zandvoort

Het seizoen in de Formule 1 van 2022 bestaat uit 23 Grands Prix. Voor de tweede keer op rij vindt het evenement op Zandvoort in het eerste weekeinde van september plaats, met op 4 september de Grand Prix. De kaartverkoop van de Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 van volgend seizoen start op 1 november.

Dat maakte de organisatie van het evenement bekend, kort nadat de overkoepelende instantie FIA de kalender van 2022 had gepubliceerd. Een groot deel van de kaarten voor 2022 is al vergeven aan fans die de organisatie in 2021 moest afwijzen als gevolg van de coronamaatregelen. Dat betekent dat staanplaatsen niet meer beschikbaar zijn. Daarnaast is een deel van de kaarten al verkocht aan die fans die, in eerste instantie, kaarten voor drie jaar gekocht hebben.

Vanaf 15 oktober kunnen leden van Dutch GP Club al kaarten kopen in de zogenoemde presale.

Sportief directeur Jan Lammers van de Dutch GP is tevreden met het aangewezen weekeinde. "De datum sluit weer perfect aan. We verlengen de zomer in Zandvoort. Het zit precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. We hebben met z'n allen in 2021 echt iets neergezet. De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Wij kijken ernaar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten."

Max Verstappen is in de huidige cyclus de leider in de strijd om de wereldtitel, met een kleine voorsprong op titelverdediger Lewis Hamilton. De volgende race wordt op 24 oktober verreden in Austin, in de Verenigde Staten.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen