Het zou Kennemers-middenvelder Leroy de Graaff niet verbazen als het duel tegen Vitesse’22 wat grimmig wordt

Ron Weinbrecher
Beverwijk

De Kennemers kent qua punten geen onaardige start in de tweede klasse. Met vier punten uit drie duels staat het team vijfde. Opvallend is wel het aantal doelpunten dat is gescoord: één.

Leroy de Graaff (26), aanvallende middenvelder van de Beverwijkers wil daar verandering in brengen. ,,De eerste drie wedstrijden was ik geblesseerd, maar zondag speel ik en dat gaat hopelijk gepaard met doelpunten. Het lukt mij nog elk jaar om minimaal tien goals te maken.”

Over de kansen van Kennemers dit seizoen heeft hij een duidelijke mening. ,,We speelden zondag tegen titelkandidaat HSV en verloren. Maar als wij compleet zijn kunnen we ons met iedereen meten. We mikken op een plek in de top-5.” Zondag staat een duel tegen een andere titelkandidaat op het programma: Vitesse’22. Hoe schat hij de kansen in van zijn team? En wat denkt hij van ’de buren’ DEM en Beverwijk?

De Kennemers – Vitesse’22

,,Ja, dat wordt een zwaar potje, maar toch geloof ik in een zege. Vitesse’22 heeft goede spelers, maar die hebben wij ook. Het wordt volgens mij een wedstrijd met twee keihard werkende ploegen. Het zou mij niet verbazen als het duel wat grimmig wordt. Ons voetballend vermogen geeft de doorslag, dat is echt wel een pluspunt van ons elftal. Ik ga voor een magere 1-0 zege.”

DEM – HSC’21

,,De spelers van HSC’21 zitten drie uur in de bus voor zij in Beverwijk zijn, dat gaat hen opbreken. Bovendien heeft DEM de punten broodnodig. Als deze wedstrijd wordt verloren, raakt iedereen uit het zicht. Tegen koploper OFC speelde DEM heel aardig en daarom voorspel ik een zege voor dat team. Ik hoop dat Anthony van Dongen speelt, zondag was hij nog wissel, die is getergd en kan het verschil maken.”

Beverwijk – HYS

,,De punten blijven in Beverwijk. Ik heb HYS zien spelen tegen DEM en die ploeg was los zand. DEM won met 3-7 en twee spelers van HYS kregen rood. Beverwijk heeft wel wat kwaliteit ingeleverd, maar ik verwacht een spectaculaire 5-3 overwinning.”

Ron Weinbrecher

Danny van Adrichem van Uitgeest voorspelde alleen de uitslag van zijn eigen ploeg tegen Fortuna Wormerveer niet juist. De thuiszeges van Vitesse’22 en ADO’20 had hij goed.

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Leroy de Graaff (Kennemers)

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen