’We zitten in de juiste flow en creëren heel veel kansen, dat doen we ook tegen Bergen’, Limmen-middenvelder Kalu van der Steen heeft geen twijfels voor het duel van zondag

Ron Weinbrecher
Limmen

Twintig jaar is hij pas, maar al een echte sterkhouder op het middenveld bij Limmen. Kalu van der Steen maakt deel uit van een piepjong team dat hoge ogen wil gooien in de derde klasse B. De middenvelder uit Castricum verhuisde acht jaar geleden van FC Castricum naar Limmen om op een hoger niveau te voetballen. Nu wil de spelverdeler graag hogerop met zijn elftal. ,,We willen zo snel mogelijk naar de tweede klasse. We hebben inmiddels een heel aardig ingespeeld team.”

Het seizoen is goed begonnen voor Limmen met zes punten uit twee wedstrijden. Ziet Kalu van der Steen ook een derde zege in het verschiet? En wat denkt hij van de kansen van Vitesse’22? Heeft hij vertrouwen in een goed resultaat van Meervogels?

Limmen – Bergen

,,Wij gaan natuurlijk winnen en met minimaal twee doelpunten verschil. We hebben een goede start en zitten in de juiste flow. Zowel tegen Saenden als WSV’30 hadden we nog veel meer goals kunnen maken. We creëren heel veel kansen en dat doen we ook tegen Bergen. Ik heb persoonlijk nog nooit tegen Bergen gespeeld. Het is best knap dat die ploeg gelijk speelt tegen Meervogels, maar de zege gaat naar ons.”

Kennemers – Vitesse’22

,,Tijdens de CAL-cup heb ik Vitesse’22 aan het werk gezien en ik was onder de indruk. Een betrouwbare keeper en een centraal duo waar geen muis doorkomt. Bovendien heeft het team een sterk middenveld. Tegen Vitesse’22 is het moeilijk scoren en De Kennemers heeft maar één goal gemaakt in drie wedstrijden. Ik voorzie een 0-2 uitslag.”

Hollandia T – Meervogels

,,Meervogels moet deze wedstrijd echt winnen. Die ploeg raakt anders al te ver achterop en dat is lastig goed te maken. Het is een goede mix van jong en oud en de verwachtingen zijn hooggespannen, maar het moet wel nu gebeuren. Hollandia T is misschien de goede tegenstander op het juiste moment. Dat elftal heeft al twaalf goals tegen. Ik verwacht een 1-3 overwinning voor Meervogels.”

Ron Weinbrecher

Pieter Kraakman (Alcmaria Victrix) had de uitslag van zijn eigen ploeg verkeerd en zat ook mis bij de uitslag van Victoria O-Zeevogels. Wel voorspelde hij de winst van Alkmaarsche Boys goed.

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Kalu van der Steen (Limmen)

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen