’We zijn op zoek naar de juiste balans en die komt eraan’, Wouter van Os verwacht dat ZOB de opgaande lijn snel inzet

Ron Weinbrecher
Zuidoostbeemster

Wouter van Os (31) speelde zes jaar in de jeugdopleiding van AZ. Inmiddels maakt hij alweer bijna vijftien jaar deel uit van de selectie van ZOB.

Zijn periode bij AZ en gedwongen vertrek uit Alkmaar kan hij goed relativeren. ,,Dat was keihard, een verrassing destijds. Het loopt zoals het loopt zeg ik altijd, maar toch ben ik wel blij dat jeugdspelers bij een profclub nu veel beter psychologisch worden begeleid.” Hij kijkt ook met een nuchtere blik naar de verrichtingen van ZOB. ,,Vier uit drie is misschien niet wat iedereen had verwacht, maar laten we bescheiden blijven, dat past beter bij ZOB. We werken hard en krijgen teveel doelpunten tegen. We zijn op zoek naar de juiste balans en die komt eraan.” Een eerste aanzet kan zaterdag worden gegeven tegen Velo. Van Os geeft zijn visie op de wedstrijd en hoe denkt hij over de kansen van Monnickendam en Purmersteijn?

ZOB-Velo

,,Ik heb deze week uitgebreid over dit duel gesproken met centrale verdediger Rowin Mol. Hij garandeerde mij dat we de nul houden. Scoren doen we altijd. We hebben met Kid Ron-day een uitstekende vervanger voor de vertrokken Kevin Grent. We winnen met 2-0 en Kid gaat zeker een keer scoren.”

Valken’68-Monnickendam

,,Monnickendam heeft mij positief verrast. Zondag speelden we tegen die ploeg 2-2 gelijk. In voorgaande jaren werd er veel op elkaar gezeurd en was het geen team. Nu is dat anders, Monnickendam maakte een rustige en volwassen indruk, een echt collectief. Ik ben vooral gecharmeerd van aanvoerder Danny Persijn. Niet zeuren, schouders eronder en blijven gaan. Winst voor Monnickendam.”

Purmersteijn – SJC

,,Ik verbaas mij elk jaar over Purmersteijn. Er vertrekken altijd veel spelers en toch staat er telkens weer een sterke selectie. Ik vind het hartstikke knap dat Purmersteijn met spelers uit de regio dit niveau haalt. Het staat gewoon weer op de rit. Het team heeft nu vier keer gelijk gespeeld en een keer gewonnen. Ik verwacht een gelijkspel: 2-2.”

Ron Weinbrecher

Sonny Smit van FC Purmerend voorzag de overwinning van zijn eigen ploeg correct, maar zat er met zijn voorspellingen van Ilpendam – RKDES en Monnickendam – ZOB naast.

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Wouter van Os (ZOB)

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen