Vrouw (28) overleden bij ongeluk op N246 bij Wormerveer

© DNP.NU

Internetredactie
Wormerveer

Een 28-jarige vrouw uit Wormer is om het leven gekomen bij het verkeersongeluk dat woensdagavond rond 22 uur op de N246 ter hoogte van Wormerveer gebeurde. Dat meldt de politie donderdagochtend.

Bij het ongeluk waren twee personenauto’s en een bestelbus betrokken. Het dodelijke slachtoffer bestuurde een van de personenauto’s.

De politie vermoedt dat de auto van het slachtoffer door nog onbekende oorzaak achterop werd geraakt door de andere personenauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Heerhugowaard.

De auto van de 28-jarige vrouw kwam door deze klap op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal met de bestelbus. Door deze botsing kwam de bestelbus op zijn kant terecht en vatte vlam. Het vuur sloeg over naar de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer raakte bekneld in haar auto en werd door de brandweer uit de auto gehaald. Hulp mocht helaas niet meer baten, het slachtoffer overleed aan haar verwondingen.

Lees ook: Brandweer haalt zwaargewonde bestuurster uit brandend wrak na fors ongeval op N246 [video]

De bestuurder van de bestelbus, een 53-jarige man uit Heerhugowaard, en de 30-jarige bestuurder van de auto raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De 30-jarige bestuurder is donderdagochtend aangehouden en zal worden verhoord over zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Lees ook: Charmaine kwam na de training nooit meer thuis aan. Voetbalclub Westknollendam in diepe rouw

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.