Er schijnt genoeg licht voor Hollandia T, óók in donkere dagen. Kleine Sluis bekert verder na strafschoppen

Cees Jan Geerligs ziet deze poging van Koen Hollenberg op de lat stuitere,© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Tuitjenhorn

In de competitie wil het nog niet vlotten. En na de uitschakeling door Kleine Sluis, dat na 0-0 de strafschoppen beter nam, is ook het bekeravontuur van Hollandia T verleden tijd. Op beide fronten viel wel te zien dat er een streepje licht schijnt.

De actualiteit is op De Kuil niet zo donker als de rode cijfers doen vermoeden. Er valt ook veel te verklaren. Met Thomas Driesse, Jordy Hoorn en Rory Burger verdween er, op papier, een complete voorhoede. Een trio dat ieder seizoen ook zeker goed was voor vijftien tot twintig doelpunten. Wat de productie betreft rekent Tuitjenhorn nu vooral op Koen Hollenberg. Dat betekent doorgerekend naar het voetbal ongeveer dat de architect van een gebouw ook het timmerwerk doet en de elektriciteit aanlegt.

Maar het is wel waar het momenteel bij Hollandia T om draait. Verbannen bovendien door de KNVB naar de regio Alkmaar waar de club zijn plekje nog moet zien te vinden. Na drie wedstrijden wacht de selectie van trainer Marco Boots op het eerste punt. Voor wanhoop, bevestigt voorzitter Arnold Hoorn, is het nog veel te vroeg. ,,Ongeacht het resultaat ziet het er gewoon goed uit.’’

Aan de bal scoorde Hollandia T ook tegen Kleine Sluis bij vlagen een dikke voldoende. Zeker zo verzorgd als de visite die een etage hoger woont. Remy Zoer was daar genoodzaakt een vergelijkend warenonderzoek te doen. Met Mark Geerligs had de beste voetballer die ook nog eens een brok routine vertegenwoordigt zich ziek gemeld bij de trainer. Dion Kwast en Helder van der Eng zaten een schorsing uit die ze overhielden aan de poulefase. Het gaf de Polderse jeugd een kans de trainer mee te geven dat er zeker sprake is van een fijne toekomst.

Zo bezien was er aan beide kanten sprake van voetbal met een handicap. Dat was vooral terug te lezen aan de acties voor de beide doelen. Zeker in de eerste helft liet Hollandia T zich daar aanvankelijk nog het meeste zien. Mike van Brederode, Jordy Bakkum en Aris Beers waren de voorste linie van dienst, dwongen ook de kansen af maar misten de koelbloedigheid die hun voorgangers wel bij vlagen toonden. Dus werd ook nu weer gerekend op Hollenberg die ook in de competitie al het productiefst is voor groen en zwart. Nu stuiterde een inzet via de bovenkant van de lat naast.

Toen de bezoekers zich naar mate het eerste deel vorderde meer met de wedstrijd gingen bemoeien kwam ook daar de grootste zorg aan het licht. Zonder Van der Eng en aanvoerder Geerligs ontbrak de creativiteit die nodig is om ook tegen een derdeklasser tot kansen te komen. Billy Ray Zwart kreeg wel mogelijkheden maar zonder doelman Vienes Tijssen in verlegenheid te brengen.

Dat beeld veranderde niet in de tweede helft. Hollandia T bleef afhankelijk van het vernuft dat Hollenberg standaard meebrengt. Teun Groot, de Polderse keeper, kreeg er nog een hand achter. Vanaf dat moment lonkte de stip waar de Polderse specialisten één keer minder misten in de totaal zes pogingen.

voetbal, beker

Hollandia TKleine Sluis 0-0

Kleine Sluis wint met 4-5 na strafschoppen

Hollandia T: Tijssen; Pronk, Dekker, W. Klijbroek en Buter; Beers (46. Kruijer), R. Klijbroek, Hollenberg, Groenland; Bakkum, Van Brederode (46. Dorenbos) en Bakkum (75. Tijm).

Kleine Sluis; Groot; Vledder, B. Weel (46. J. Geerligs), C. Geerligs, Beerse; Van de Pol, Damsma (75. Manshanden), Borst, Zoer; G. Weel en Zwart.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen