Uitreiking Gouden Televizier-Ring weer als 'vanouds'

ANP Producties | Bron: ANP

De rode loper wordt donderdag weer uitgerold in Carré in Amsterdam. In het theater vindt de 56e uitreiking van de Gouden Televizier-Ring plaats. De Kinderen van Ruinerwold (BNNVARA), Een Huis Vol (KRO-NCRV) en Mocro Maffia (Videoland) maken kans om de opvolger te worden van Over Mijn Lijk.

Vorig jaar won het BNNVARA-programma de prestigieuze tv-publieksprijs voor een bescheiden publiek. Vanwege de coronacrisis zaten toen alleen genomineerden in de zaal. Het gala is dit jaar weer als "vanouds", kondigde mede-organisator AVROTROS eerder aan.

Behalve de Gouden Televizier-Ring worden er ook weer prijzen uitgedeeld voor onder meer beste presentator, beste presentatrice, beste acteur/actrice en aanstormend talent. André van Duin, Arjen Lubach en Fred van Leer zijn in de race voor de Televizier-Ster Presentator en Hélène Hendriks, Marieke Elsinga en Nikkie de Jager zijn genomineerd bij de vrouwen.

Elise Schaap kan voor het derde jaar op rij de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice mee naar huis nemen. Ze neemt het op tegen Angela Schijf en Frank Lammers. Monica Geuze, Raven van Dorst en Rob Kemps strijden met elkaar om de Televizier-Ster Talent.

Het gala, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO 1, wordt gepresenteerd door Jan Smit en Rik van de Westelaken.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.