Raad van State buigt zich over bouw hotel in Kom A7 op plek van Beusebos

Een schetsontwerp van het Van der Valkhotel langs de A7.© Illustratie gemeente Purmerend

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De Raad van State gaat zich buigen over de plannen voor de bouw van een Van der Valkhotel in de Kom van de A7, op de plek van het Beusebos.

Een meerderheid van de Purmerendse gemeenteraad stemde in september in met het bestemmingsplan dat de bouw van het 70 meter hoge hotel mogelijk moet maken. Ondanks bezwaren van omwonenden, de naastgelegen gemeente Wormerland en zelfs de provincie Noord-Holland die al bij voorbaat aankondigde dat het bestemmingsplan geen goedkeuring krijgt van Haarlem.

Nu is een van de bezwaarmakers naar de Raad van State gestapt, blijkt uit een brief die door de instelling naar de gemeente Purmerend is gestuurd. Wie de juridische procedure heeft gestart, is door de gemeente niet bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk wanneer de zaak in behandeling wordt genomen.

Het zal vermoedelijk ook niet de enige bezwaarmaker zijn die naar de Raad van State stapt. En ook de gemeente Purmerend heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen als de provincie Noord-Holland geen goedkeuring verleent aan het bestemmingsplan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.