RKAV Volendam onverwacht soepel rondje verder in bekertoernooi

Volendam had geen moeite met Uitgeest.

Volendam had geen moeite met Uitgeest.© Foto Erik Rietman

Richard Walraven
Volendam

,,Makkelijker dan verwacht’’, stelde trainer Johan Steur. Tegen FC Uitgeest, een zondag-eersteklasser toch, bereikte Volendam zonder problemen de volgende ronde van het bekertoernooi.

Steur kon het zich permitteren speeltijd te gunnen aan spelers die terugkomen van langdurig blessureleed (Sam Lautenschutz, Stefan Plat en Wessel Stuyt) en die het goed doen in het tweede elftal (Patrick Plugboer en Ruud Plat). ,,Dat ging prima’’, keek Steur tevreden terug.

Die meevaller kan de oud-prof van FC Volendam, Sparta en Feyenoord goed gebruiken ook. Met de blessures van Iwan Tol, Jens Kras, Daan Ibrahim, Gerrie Schilder en Dave Zwarthoed is zijn selectie immers al flink uitgedund. ,,Zaterdag tegen Nijkerk is voor ons in deze fase toch belangrijker. Als je de beker wint, liggen er een paar leuke wedstrijdjes in het vooruitzicht. Maar voor het zover is moet je nog flink wat potjes spelen op woensdagavond en daar zijn die jongens niet zo dol op. Die hebben dan de hele dag gewerkt.’’

Het bekerduel kende een vrij eenvoudig verloop. Hoofdklasser Volendam had de bal en Uitgeest probeerde tegen te houden. ,,Wij lieten de bal goed rond gaan en hebben geduldig gewacht op de kansen.’’ Joey Tol benutte er daar voor rust twee van. Steur: ,,Toen kon Uitgeest het nog redelijk bijbenen, al hebben we nog flink wat kansen gemist ook.’’

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Wessel Stuyt, normaal linksback, mocht het van Steur als aanvaller proberen. ,,Dat kan hij prima met zijn snelheid en hij pikte nog een goaltje mee ook.’’ Na de 4-1 van Daan Steur was het met nog een half uur op de klok wel gedaan.

Andere bekeruitslagen: SVA-SDOB 1-2, Beverwijk-Ilpendam 2-4.

voetbal districtsbeker

VolendamFC Uitgeest5-1

8. J. Tol 1-0, 29. J. Tol 2-0, 52. Stuyt 3-0, 57. 3-1, 63. D. Steur 4-1, 69. Sout 5-1.

Volendam: Binken; S. Tol, D. Steur (Plugboer), S. Steur, S. Plat (Veerman); Woudenberg (Speijk), Lautenschutz,Van Baarsen (Kroon); Sout, J. Tol (R. Plat), Stuyt.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen