Den Helder Suns boekt met eerste competitiezege ook winst richting de toekomst

Nino Gorissen ging voorop in de strijd© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Den Haag

In wedstrijd zes van de competitie was het eindelijk prijs. Hoewel Den Haag Royals met name in de slotfase de grootste oppositie inbracht bleef Den Helder Suns mans genoeg om de eerste zege binnen te halen, 79-89.

Dat was conform de waarheid in vier kwarten waarvan er drie werden geregisseerd door de bezoekers. Want tien dagen later zag de basketbalwereld er vanuit Helders perspectief alweer heel anders uit. Toen nam Den Haag de punten mee in Sporthal Sportlaan omdat Suns daar de basisprincipes niet uit kon voeren. En hoewel ook deze midweekse verplaatsing met name tegen het einde nog steeds ruimte voor verbetering liet was er wel degelijk sprake van flinke progressie. ,,We boeken hier ook winst richting de toekomst’’, aldus Peter van Noord.

De coach die het opleidingsinstituut naar eigen inzicht mag leiden, verwijst tussen de regels graag naar de eerste keer dat hij die opdracht kreeg. Hij herkent veel overeenkomsten maar ziet ook belangrijke verschillen. Met als belangrijkste voorsprong op toen dat de eerste zege nu veel eerder is geboekt.

Na 16-24, 40-52 en 59-73 moest de flow nog tien minuten worden vastgehouden. ,,Tegen het einde zag je toch dat er meer druk op de ketel kwam’’, sprak Van Noord na afloop. Den Haag naderde zelfs tot op drie punten omdat ook het leren omgaan met spanning voor veel Helderse spelers een proces is. ,,Ik heb toen twee, drie dingen omgezet in de verdediging en dat pakten ze goed op.’’ Aan de hand vooral van het trio Nino Gorissen, Stan van den Elzen en Ben Kovac liet Den Helder Suns zich naar het einde leiden.

basketbal, eredivisie

DH RoyalsDH Suns 79-89

Topscorers Suns: Gorissen 26, Kovac 16, Van den Elzen 12, Brussen 12, Idada 10.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen