RCH-Pinguins stond hele jaar bovenaan maar in beslissingsduel gaat het mis tegen Pirates 2

RCH-werper Maickel Rietel had het zwaar tegen Pirates 2.

RCH-werper Maickel Rietel had het zwaar tegen Pirates 2.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Bart Slegers
Haarlem

Het hele seizoen stond RCH-Pinguins bovenaan in de eerste klasse. Tot de beslissingswedstrijd tegen Amsterdam Pirates 2. Op het neutrale terrein van Onze Gezellen moest de beslissing vallen en die was met 10-7 in het voordeel van de hoofdstedelingen.

Waar RCH dacht dit seizoen met Euro Stars de grootste concurrent voor de titel te hebben, bleken de talenten van Amsterdam Pirates over de langste adem te beschikken.

De serie tegen Storks om directe promotie naar de hoofdklasse kon de Heemsteedse vereniging niet meer ontgaan, maar de ploeg van coach Marlon Frolijk wilde dat in stijl doen door kampioen te worden. Het begon was goed. RCH startte furieus aan de ontknoping van de eerste klasse. In de eerste slagbeurt gaf Jesse Aussems het startsein tot een offensief dat vier punten opleverde. Aussems scoorde daarbij de eerste run en RCH leek op rozen te zitten.

Frolijk had werper Maickel Rietel geen rust gegeven maar gewoon laten starten zodat hij zondag waarschijnlijk ook weer inzetbaar is tegen Storks. Met Pirates viel echter niet te sollen. Pirates wisselde de starter en bracht de geroutineerde Rietel vaak in de problemen. Bij het begin van de vierde inning stond het alweer gelijk: 5-5

Lars Werkman kwam Rietel aflossen die de controle niet had om de Amsterdammers van zich af te houden. Werkman had het net zo lastig en moest in diezelfde desastreuze vierde inning nog vier runs toestaan. Met 9-5 achter leek het in de regen een hels karwei te worden voor RCH. Brett Thompson liep nog de 10-7 binnen na een hit van Darryl Williams. Bradon Lee verving nog Werkman, maar het was allemaal tevergeefs.

Geen titel en dus geen voorlopige kroon op het seizoen. Al kan dat zeker nog wel gebeuren. Zaterdag en eventueel woensdag ontvangt RCH Storks in Heemstede. Zondag gaan de Heemstedenaren naar Den Haag voor de best-of-three serie. Het is aan coach Frolijk om de ploeg weer op tijd in het gareel te krijgen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen