Gert Peter de Gunst nieuwe trainer IJsselmeervogels

Gert Peter de Gunst bij PEC Zwolle als assistent van coach Jaap Stam.

Gert Peter de Gunst bij PEC Zwolle als assistent van coach Jaap Stam.© Foto Henry Dijkman Fotografie

1 / 2
van onze verslaggever
Spakenburg

IJsselmeervogels heeft een nieuwe trainer vastgelegd. De 52-jarige Gert Peter de Gunst tekende een contract bij de tweede divisionist voor anderhalf jaar.

De Gunst was tot afgelopen zomer actief als assistent-trainer bij PEC Zwolle. Als voetballer kwam hij zelf uit voor Be Quick’28, PEC Zwolle, Spakenburg en weer Be Quick’28. Bij die laatste ploeg begon hij ook met zijn trainersloopbaan. Na acht jaar bij PEC Zwolle, waar hij eenmaal als eindverantwoordelijk op de bank zat bij het eerste team, kondigde De Gunst aan dat hij graag ergens als eindverantwoordelijke aan de slag wilde gaan. Dat gaat hij dus nu doen bij IJsselmeervogels.

,,De technische commissie heeft op basis van het eerder geschetste profiel een selectie gemaakt. Gert Peter stond op die lijst en werd ons bovendien vanuit vele kanten getipt. We hebben vervolgens navraag gedaan bij een groot aantal mensen die met hem hebben gewerkt - zowel trainers als spelers - en die waren eigenlijk allemaal positief. In de daaropvolgende gesprekken werd dat beeld bevestigd.”, zegt Peter Frans Heinen, bestuurslid technische zaken op de website van de voetbalclub.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen