Pijnlijke avond voor HCSC: koploper Olympia toont Helderse ploeg alle hoeken van het Haarlemse voetbalveld

HCSC kon Olympia naarmate de wedstrijd vorderde niet meer bijbenen.

HCSC kon Olympia naarmate de wedstrijd vorderde niet meer bijbenen.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Rinus van der Lugt
Haarlem

Honderd kilometer rijden, kwart voor zes vertrekken, op een dinsdagavond, verschillende blessures en dan aantreden tegen de sterkste ploeg in de derde klasse. Tot overmaat van ramp ook nog tegen een 10-1 nederlaag oplopen.

Het werd geen prettige avond voor HCSC. De ploeg kon - mede door toedoen van doelman Malon Coco die een aantal fraaie reddingen verrichtte - een klein halfuur overeind blijven. De formatie van trainer Jeffrey Androg wist in deze periode zelfs nog verschillende speldenprikken uit te delen, maar kwam slechts eenmaal in een kansrijke positie.

Het verval zette zich in toen arbiter Van Egmond wel erg makkelijk de bal op de stip legde na een handsbal. Sluitpost Coco raakte de bal nog aan, maar zag die toch in het net verdwijnen. Naarmate de eerste helft vorderde, bleek het tempo dat de thuisploeg onderhield een te grote aanslag. Verschillende spelers kregen al te kampen met kleine blessures.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Haarlemmers voor de rust naar 3-0 uitliepen. Na de wissel nam de thuisploeg geenszins gas terug en de bezoekers hapten al snel naar adem. Cross Tomasauw redde bij 5-0 de eer, al was dat voor Olympia het sein nóg een versnelling hoger te gaan spelen. In een kwartier liep de ploeg naar de dubbele cijfers uit.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen