Plastic paal bij Limmerschouw in Winkel door bewoners gesloopt. Er komt nu een betonnen Amsterdammer

De ’verdwenen’ paal nabij het Veldwachterspad in Winkel.

De ’verdwenen’ paal nabij het Veldwachterspad in Winkel.© Foto Marc Moussault

Winnie van Galen
Winkel

Een paal van plastic voldoet niet, die is afgezaagd of anderszins onklaar gemaakt. Zodoende komt er nu een stevig in de grond verankerde betonnen paal om de Limmerschouw in Winkel voor autoverkeer af te sluiten.

Met daarbij het nadrukkelijke verzoek aan de inwoners van Winkel om het verkeersbesluit van de gemeente te respecteren, aldus wethouder Theo Meskers. De plastic paal is enkele weken geleden voor het eerst in grond gezet om verkeersdeelnemers te beletten vanaf de Limmerschouw de woonwijk in te rijden. De gemeente koos voor deze maatregel na reacties van wandelaars die zich ergerden aan automobilisten die hun gekuier verstoorden.

De aanwezigheid van de kunststoffen paal werd echter niet op prijs gesteld. Soms werd het ding na plaatsing ’nog dezelfde avond verwijderd of gesloopt’. De gemeente vermoedt dat het om bewoners uit de wijk gaat. Het antwoord van de gemeente is de komst van een betonnen paal, een zogeheten Amsterdammer, die niet een-twee-drie uit de grond te krijgen is. Daarentegen is het ding ook weer niet zo solide dat garantie op een langdurig bestaan verzekerd is. Vandaar dat Meskers een ieder oproept ’zich te schikken in het besluit van de gemeente’.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.