Vitesse’22 heeft genoeg aan treffer Van Esveld, Castricummers zakken tegen ZAP na rust weg, maar houden stand

Jort Kaandorp kopt de bal naast het doel van ZAP.

Jort Kaandorp kopt de bal naast het doel van ZAP.© foto Ron Pichel

Jesse Donkersloot
Castricum

Vitesse’22 was tegen ZAP met name voor rust de betere ploeg. De treffer die de thuisploeg in deze fase scoorde bleek voldoende voor de zege. Want hoewel ZAP na rust de krachtsverhouding meer in evenwicht bracht, slaagden de bezoekers er niet in weer op gelijke hoogte te komen.

,,Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd en met name de eerste helft horen we deze wedstrijd gewoon te winnen’’, stelde Vitesse-trainer Arjan de Zeeuw. ,,ZAP maakte het ons nog behoorlijk lastig in de tweede helft. De ploeg had drie keer gewisseld en kwam dankzij die wijzigingen beter in de wedstrijd. En zelf zakten wij wat weg.’’

Hoewel Vitesse’22 voor rust duidelijk de betere ploeg was, viel er ook op het spel van de Castricummers in die fase het nodige aan te merken. De toeschouwers kregen een weinig sprankelende wedstrijd voorgeschoteld. De gesprekken langs de kant hadden vaak andere onderwerpen dan de gebeurtenissen op het veld. En als er wel over de wedstrijd gesproken werd waren de woorden weinig vleiend: ’veel te ingewikkeld’, ’weer de bal ingeleverd’ en ’slordig’ waren commentaren die meermaals te horen waren.

Een minuut voor rust sloeg de stemming in het Vitesse-kamp om. Een schot van Joey van Esveld trof doel (1-0) en daarmee stapten de Castricummers met een prettig gevoel richting kleedkamer of kantine.

Na rust maakte ZAP een aanzienlijk betere indruk dan voor rust. Vitesse’22 had het lastig en probeerde het ritme van de bezoekers te breken door ballen onnodig ver uit te schieten. Dit tot hoorbaar ongenoegen van de staf van de ploeg uit Breezand. De thuisploeg bleef echter overeind, ook het slotoffensief van de bezoekers leverde geen succes op.

,,Vitesse was na rust niet meer de ploeg van de eerste helft’’, constateerde ZAP-trainer John Dobma. ,,Er zat voor ons meer in, de omzettingen die we doorvoerden zorgden ervoor dat we na rust een stuk beter speelden. Helaas bleef het 1-0.’’

voetbal 2e klasse a

Vitesse’22ZAP 1-0

44. Van Esveld

Vitesse 22: Laan, Cremers, Scheffer (90. Kiebert), Beentjes (70. Stam), Kuijs, Veldt, Rutgers, Kaandorp, Van Esveld (79 De Koning), Stam, Balm (70. Peters).

ZAP: Van den Bosch, Raateland (55’ Albert), Broersen, Dietvors (55’ Kuiper), Vink, Spaans (66’ Langelaan), La Croes, Langelaan, Krijger, Buik (55’ Langelaan), Boerman.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen