Uit de Speakers: Autocoureur Rinus van Kalmthout over de bijzondere betekenis van het nummer ’Don’t Stop Me Now’ voor hem en zijn familie: ’Altijd kippenvel’

Milo Lambers

De muzieksmaak van IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout gaat ’van links naar rechts en onder naar boven’. Toch heeft hij een absolute favoriet.

Queen - Don’t stop me now’

,,Ik luister heel veel verschillende muziek, maar heb niet echt heel veel favoriete nummers of artiesten. Tijdens het trainen staat er vaak housemuziek op in de sportschool. Er is echter een liedje dat al heel lang mijn persoonlijke favoriet is. Ik noem het ook wel mijn geluksnummertje. Het is ’Don’t stop me now’ van de band Queen. Mijn vader was vroeger ook coureur. Hij reed in de Formule Ford, BRL Light en de BOSSGP Series. Van die laatste is een speciale video gemaakt met daarop het Formule-1 debuut van mijn vader op het circuit van Spa Francorchamps in het bijzijn van mijn in 2007 overleden oom Edwin, de broer van mijn moeder.

Ik keek die video vroeger vaak. De soundtrack die gebuikt werd was dit nummer van Queen. Dat is dus met elkaar verbonden. Het is niet zo dat ik dat nummer heel vaak opzoek om te horen. Ik vind het juist mooi als ik het ineens voorbij hoor komen. Elke keer als dat gebeurt, krijg ik weer kippenvel. Het geeft een goed gevoel en doet mij denken aan die video. Ik vind het nummer ook goed passen bij racen en coureurs. De titel en de tekst spreken wat dat betreft voor zich. Het gaat over snelheid en niet opgeven.”

Milo Lambers

uit de speakers

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf of te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd?

Vandaag:

Rinus van Kalmthout

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen