De voorkant van het station in Heemskerk ondergaat een metamorfose vanaf maandag. Het gebied wordt heringericht en opgeschoond

Station Heemskerk.

Station Heemskerk.© archieffoto Ron Pichel

Pieter van Hove
Heemskerk

ProRail start maandag met werkzaamheden aan het entreegebied van station Heemskerk. Het gebied wordt heringericht en opgeschoond.

Ook worden nieuwe voorzieningen voor onder meer kaartverkoop en reisinformatie geplaatst. Het gebied wordt groener door een plantvak. Het project duurt tot 29 oktober. Bedoeling is dat de schuine helling bij de fietsen – die nu nog is bestraat – verandert in een groen/plantvak. Voor dit vak komen zitbanken.

Hierdoor komt een einde aan de kruip-door-sluip-door naar de perrons. Een gevolg is dat de fietsklemmen weggaan. Het looppad wordt overigens niet gewijzigd. ProRail voert de werkzaamheden overdag uit.

Reishinder

Tijdens de werkzaamheden wordt een gedeelte van de toegang en het perron afgesloten voor reizigers. Hierbij wordt reishinder zo veel mogelijk voorkomen, zo is gepland. Beide perrons blijven wel toegankelijk en bereikbaar. De aannemer slaat materialen op bij het station. Hierdoor zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen