Films wijken in Velsen enkele dagen voor musicalclub Unidos

2019, Unidos met ’Footloose’ in de stadsschouwburg.

2019, Unidos met ’Footloose’ in de stadsschouwburg.© Archieffoto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk

Ton de Lange
Velsen

Filmliefhebbers kunnen donderdag, vrijdag en zaterdag niet terecht in Stadsschouwburg Velsen. Dit wegens een verhuring aan de IJmuidense musicalvereniging Unidos.

Sinds 2006 brengt Unidos met regelmaat producties naar Stadsschouwburg Velsen. ’En sommige nummers zijn simpelweg te mooi, goed of lekker om ’t bij één keer te houden’, vindt de vereniging. Onder de noemer ’Unidos in concert’ klinken deze favorieten opnieuw in het theater. Met daarbij tevens een kleine vooruitblik op de nieuwste productie Urinetown, een van oorsprong Amerikaanse satirisch-komische musical uit 2001.

In een serie ’knusse concerten’ brengt Unidos een muzikale ode aan de ongeveer negen producties, plus een kleine preview van Urinetown. Op 7, 8 en 9 oktober klinkt het van Jekyll & Hyde tot Thoroughly Modern Millie met een omweg langs onder andere Aida, Titanic en Petticoat. Het gaat om vijf voorstellingen - donderdag één, vrijdag en zaterdag twee - telkens 75 minuten en zonder pauze. Reserveren via stadsschouwburgvelsen.nl

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen