Appartementencomplex Argonaut opgeleverd in Purmerend: ’Deze buurt heeft alles om uit te groeien tot een geweldige plek’

Het kleine feestje rondom de oplevering.

Het kleine feestje rondom de oplevering.© Foto Wout-Jan Balhuizen

Frederique Teillers
Purmerend

Een feestje was het: het dopen van het vierlaagse woongebouw met achttien sociale huurwoningen. Maandag werd het nieuwe woongebouw Argonaut opgeleverd door Rochdale, gelegen aan de Purmersteenweg .

De achttien nieuwe woningen zijn toegewezen aan Purmerenders, die maandag ook aanwezig waren bij de oplevering. Vertegenwoordigers van Rochdale, ontwikkelaar HSB en de gemeente ‘doopten’ maandag het gebouw en brachten samen met de bewoners van de nieuwe woningen een toost uit op het project.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het ’dopen’ van woongebouw Argonaut.

Het ’dopen’ van woongebouw Argonaut.© Foto Wout-Jan Balhuizen

Het nieuwe complex, oftewel een ’urban villa’, bestaat uit tweekamerappartementen met een gemiddeld oppervlak van 58 vierkante meter. De bouw begon in juli vorig jaar.

De naam ’Argonaut’ is een verwijzing naar de historische achtergrond van de locatie. Het is de naam van een boot waar houthandel Brantjes vroeger hout mee verscheepte uit Stavanger en Frederikshaven.

Volgens Brigitte de Maar, bestuurder bij Rochdale, hebben de appartementen een hoog duurzaamheidsniveau. „De nieuwbouw is helemaal in lijn met onze ambitie om flink te groeien in Purmerend. Er is behoefte aan veel meer sociale huurwoningen dan er nu zijn. Deze buurt heeft alles in zich om uit te groeien tot een geweldige plek.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De buitenkant van Argonaut.

De buitenkant van Argonaut.© Foto Wout-Jan Balhuizen

Herenhuizen

Argonaut maakt deel uit van het project Brantjesoever. Gebiedsontwikkelaar HSB is verantwoordelijk voor de 116 woningen in het project. Naast de opgeleverde appartementen komen er ook 60 koopappartementen, 12 middenhuurwoningen en 26 herenhuizen. HSB heeft Argonaut verkocht aan Rochdale.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen