Hand in hand gaan Arne Slot en Frank Arnesen door het leven op hun roze wolk | column Brian Wijker

Arne Slot tijdens een persconferentie van Feyenoord, vorige week.© Foto ANP/Tom Bode

Brian Wijker
Alkmaar

In zijn wekelijkse column in de AZ-podcast van het Noordhollands Dagblad schrijft Brian Wijker deze keer over Arne Slot, de Feyenoord-trainer die een jaar geleden nog trainer van AZ was.

Toen Feyenoord-trainer Arne Slot vorige week werd gevraagd naar de sportieve problemen bij AZ, antwoordde de coach dat elk woord dat hij over zijn ex-club zou zeggen er één te veel zou zijn. En dat ze in Alkmaar zelf hun eigen problemen maar moeten oplossen.

Arne Slot is een beetje als die ex-vriendin die je heeft verlaten, jou met de narigheid laat zitten en breed glimlachend door het leven wandelt. Het is allemaal de schuld van AZ, de gedumpte partij. En die hebben nu eenmaal altijd meer tijd nodig om zo’n relatiebreuk te verwerken.

Arne Slot op het trainingsveld van AZ.© Foto Ed van de Pol

Flirt

De nieuwe liefde van Slot, Feyenoords technisch directeur Frank Arnesen, deed afgelopen weekend een boekje open over hoe de flirt met Slot een jaar geleden ongeveer tot stand kwam. Drie uur lang zaten de tortelduifjes aan tafel te kletsen over voetbal en eigenlijk was het meteen liefde op het eerste gezicht. Het was een perfecte date. Arnesen gaf zelfs toe al langer een oogje op de kale oefenmeester te hebben gehad. Toen hij merkte dat het huwelijk tussen Slot en AZ een aflopende zaak was – en hier komen zijn eigen woorden – sprong hij ’erbovenop’.

Geruzie

Toepasselijker kan niet, maar Slot en Arnesen gaan hand in hand door het leven. De Deense beleidsbepaler kreeg het tijdens Feyenoord – AZ vorig jaar in de catacomben nog aan de stok met AZ-directeur Robert Eenhoorn. Je hoort het vaker: geruzie tussen een man en de ex van zijn nieuwe liefde.

Heel Rotterdam, inclusief Arnesen, weet: met deze kale man gaan we oud worden. Dit is voor eeuwig. En daarom blijven we zeggen hoe knap, lief en fantastisch onze nieuwe vlam is.

Roze wolk

Het is de roze wolk van Arne Slot en Frank Arnesen. Maar roze wolken zijn niet eeuwig houdbaar. Ze zeggen weleens: hoe je eraan komt, raak je er ook vanaf. En laat er nou in Amsterdam iemand zijn die óók wel gevoelig is voor kale mannen die het trainerschap beheersen. Marcel Keizer, Peter Bosz en Erik ten Hag vielen al in de smaak. Het is voor Frank Arnesen te hopen dat Ten Hag gelukkig is met zijn huisje-boompje-beestje in de Johan Cruijff Arena, anders zou de liefde met Slot zomaar eens vlug bekoeld kunnen zijn.

De AZ-podcast van het Noordhollands Dagblad van deze week is hier te beluisteren:

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen