Archeologisch onderzoeksteam stuit op de middeleeuwse ringwal van Den Burg. Het publiek mag een kijkje komen nemen bij de opgraving

De bakstenen muren zijn van de stolpboerderij die op de hoek van de Kantoorstraat stond.

De bakstenen muren zijn van de stolpboerderij die op de hoek van de Kantoorstraat stond.© Foto AWF

Onder de kelder van de stolpboerderij lopen de gemengde grondlagen schuin af. Dit is de buitenzijde van de middeleeuwse verdedigingswal.

Onder de kelder van de stolpboerderij lopen de gemengde grondlagen schuin af. Dit is de buitenzijde van de middeleeuwse verdedigingswal.© Foto AWF

1 / 2
Anja Roubos
Den Burg

Na een week is het archeologisch onderzoeksteam dat opgravingen verricht op de plek van de afgebrande discotheek Jelleboog gestuit op de middeleeuwse ringwal van Den Burg. Hierop heeft in de achttiende en negentiende eeuw een grote stolpboerderij gestaan.

De Kantoorstraat is een van de smalste en kromste stegen van het dorp. De kromming van de steeg deed al vermoeden dat hier een deel van de ringwal lag. In de dwarsdoorsnede die in de bodem is gemaakt zijn de donkere ophogingslagen en het natuurlijke zand goed te zien.

Het publiek krijgt dinsdag 5 oktober eenmalig de kans om het onderzoek te bezoeken. Vanaf 15.30 uur tot zonsondergang geven de archeologen ter plaatse uitleg over wat er te zien valt. De ingang van het onderzoek is aan de zijde van Hotel de Lindeboom. Er wordt aangeraden om stevig schoeisel aan te doen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.