Eemdijk klopt ook ’angstgegner’ en is klaar voor topper tegen Urk

Armend Selimi, hier in actie tegen RKAV Volendam, scoorde de winnende voor Eemdijk op bezoek bij SDC Putten.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Putten

Eemdijk heeft het traditioneel lastige uitduel bij SDC Putten gewonnen. Waar de ‘Diekers’ de laatste jaren vooral aan de verkeerde kant van de score stonden, stapte de ploeg van Willem Romp dit keer met een 0-1 zege van het veld op sportpark Putter Eng.

Eemdijk paste zich aan aan de hekkensluiter door in een 5-1-3-1-systeem voor de dag te komen.

Romp: ,,We hadden verwacht dat ze met veel lopende mensen in onze zestien zouden komen. Dat deden DETO en AZSV ook en dat hadden wij toen niet op orde. Maar ze speelden met één spits en drie spelers daaronder. Wij hadden even moeite dat op te lossen. Verdedigend waren we in fases te onrustig, maar we zijn niet in de problemen gekomen.”

Voor rust was het raak voor Eemdijk via Armend Selimi, die uit de kluts raak schoot. ,,We deden te weinig met de ruimte die we kregen. Daarom heb ik aan de ploeg voorgelegd of we van systeem moesten wisselen, maar ze hadden vertrouwen in deze manier van spelen.”

Het leverde na rust wat kansen op, waarbij het schot op de paal van Jesper van Dalen de grootste was. Gescoord werd er niet meer op Putter Eng, ook omdat de thuisploeg niet bij machte was iets te forceren.

Dankzij de vierde zege op rij klom Eemdijk naar de tweede plaats in de hoofdklasse B, op drie punten achterstand van koploper Urk. Volgende week treffen beide ploegen elkaar op sportpark De Vinken.

SDC Putten-Eemdijk 0-1 (0-1). 40. Armend Selimi 0-1.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen