Forum voor Democratie wil fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk terugdraaien

Thierry Baudet tijdens een manifestatie van Forum voor Democratie in Heerhugowaard.© Archieffoto jjfoto/Vincent de Vries

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Forum voor Democratie wil de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk terugdraaien. Dit stelt de partij in een persbericht waarin het aankondigt mee te doen aan de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

Carmen Bosscher (44), Thomas Groot (18) en Dennis Koopman (42) vormen de top-drie op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie die door de partij bekend zijn gemaakt.

Bosscher is als zorgverleenster gespecialiseerd in hulpverlening op het gebied van autisme. Groot is student geschiedenis en Koopman is behalve datacoördinator ook werkzaam als klim- en skateboardinstructeur.

Ruim een maand geleden kondigde partijleider Thierry Baudet al tijdens een manifestatie bij het gemeentehuis aan dat zijn partij wil meedoen aan de verkiezingen, maar toen moest er nog worden gezocht naar lokale kandidaten.

De partij zegt de fusie terug te willen draaien en is voorstander van de invoering van een lokaal referendum. Andere punten zijn onder meer de afschaffing van ’buitenproportionele’ coronamaatregelen en ook wil de partij nooit op verzoek van de landelijke politiek een asielzoekerscentrum openen.

Lees ook: Forum voor Democratie wil fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk terugdraaien

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.