Telstar voltooit op het nippertje drie op een rij: 0-1 winst bij FC Den Bosch door late goal [video]

Milo Lambers
Den Bosch

Zo overtuigend als tijdens het ’Louis van Gaal-feest’ tegen Jong AZ was het spel van Telstar niet tegen FC Den Bosch. Diep in blessuretijd wist Telstar toch de derde overwinning op rij binnen te halen.

Het was al de 93e minuut toen invaller Rein Smit het enige doelpunt van de avond maakte. De mooiste treffer was het niet. Zijn schot was niet heel krachtig en kreeg nog een zetje mee van Den Bosch-verdediger Victor van den Bogert. Bovendien stond hij volgens de aanhang van FC Den Bosch ’meters buitenspel’.

Maar niemand die daar bij Telstar om maalde. Nadat Telstar na vijf wedstrijden met slechts drie puntjes onderaan stond, geeft deze ’hattrick’ vertrouwen. Bovendien heeft de ploeg die in de eerste vijf wedstrijden 13 doelpunten tegen kreeg al drie ’clean sheets’ achter elkaar geboekt.

Lees ook: Gebogen naar voren, de schouders licht opgetrokken loert spits Rein Smit als een roofdier op zijn prooi. Daarmee schenkt hij Telstar tegen FC Den Bosch drie punten

Het zal een boost zijn voor doelman Ronald Koeman Jr. die Trevor Doornbusch sinds Almere City thuis prima vervangt. Jip Molenaar en Anthony Berenstein raakten hun basisplaats kwijt aan Siebe Vandermeulen en Özgür Aktas. Vandermeulen kwam in 2020 als rechtsback over uit de jeugdopleiding van Racing Genk maar doet het nu achterin zeer behoorlijk.

Hij weet zich ondanks zijn lichaamslengte van 1.79 goed staande te houden en is sterk in de opbouw. Aktas toont zich een sterke en betrouwbare verdediger. Anwar Bensabouh werd deze zomer gehaald als middenvelder maar speelt met het zelfvertrouwen van een ervaren laatste man. De laatste drie wedstrijden kreeg de verdediging geen tegendoelpunten.

Telstar speelde tegen Den Bosch niet geweldig. Waar de ploeg vorige week vooral in de eerste helft boven zichzelf uitstak, miste het tegen de Brabanders franje. Verdedigend stonden de Velsenaren hun mannetje en op het middenveld werden de meeste duels gewonnen maar aanvallend maakte het zeker in het eerste uur een krachteloze indruk.

In het eerste uur kwam Telstar slechts tot één fatsoenlijke kans. Rashaan Fernandes kreeg na een kwartier de bal na geklungel van de tegenstander. Hij ging alleen af op doelman Wouter van der Steen maar zijn schot ging recht op de doelman af.

Den Bosch kon daar weinig tegenover zetten. Telstar was net iets beter. Pas toen Jonker aanvallers Ozan Kökcü en Rein Smit inbracht en 4-3-3 ging spelen, kwamen de kansen. Smit wist daar raad mee.

FC Den Bosch-Telstar 0-1

93. Smit 1-0.

FC Den Bosch Van der Steen; Van Hedel, Van Grunsven, Van den Bogert, Salasiwa; Van Beijnen (71. Van der Heijden), Felida, Kuijpers, Hornkamp, Ahannach; Van Bakel (65. Stiers)

Telstar Koeman; Liesdek (65. Smit), Vandermeulen (90. Van Wetten), Aktas, Bensabouh, Blackson (46. Berenstein); Overtoom, Van Doorm, Dijkstra (80. Kökcü); Fernandes, Plet

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen